Top
  >  Familie   >  Meer overgewicht bij kinderen uit huishoudens met lager inkomen

Meer overgewicht kinderen huishoudens met lager inkomen
Kinderen uit huishoudens met een lager inkomen hebben vaker overgewicht dan kinderen uit gezinnen met een hoger inkomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens het CBS had in 2010 tot en met 2012 15 procent van de kinderen en jongeren tussen 2 en 25 jaar overgewicht. 3 procent had zelfs last van ernstig overgewicht. Ook bleek uit het onderzoek dat hoe lager het inkomen is, hoe vaker overgewicht voorkomt. Bij de laagste inkomensgroep heeft 19 procent overgewicht, terwijl dit bij hoogste inkomensgroep 11 procent is. Daarnaast komt ernstig overgewicht onder kinderen 3 keer zo vaak voor als onder leeftijdsgenoten uit huishoudens in de hoogste inkomensgroep.

Ondanks de cijfers vinden de meeste kinderen dat ze in goede gezondheid verkeren. 93 procent beoordeelt dan ook zijn of haar gezondheid als goed of zeer goed. In 2012 hebben 2 op de 3 kinderen minimaal 1 keer de huisarts bezocht. Bij de laagste inkomensgroep ligt dit aandeel met 69 procent iets hoger dan bij kinderen uit huishoudens in de hoogste inkomensgroep. Daarvan ging 64 procent naar de huisarts.