Top
  >  Algemeen   >  Meisje scheert hoofd kaal voor vriendin met kanker en wordt geschorst

Meisje scheert hoofd kaal voor vriendin met kanker wordt geschorst
Een meisje uit de Amerikaanse staat Colorado werd door haar school geschorst omdat ze zich niet aan de regels hield. De 9-jarige had haar hoofd kaalgeschoren uit solidariteit met haar vriendin die kanker heeft.

De 12-jarige Delaney Clements lijdt aan kanker en door de nare ziekte is het meisje haar haren kwijtgeraakt. Om haar een hart onder de riem te steken besloot haar vriendin Kamryn Renfro om haar hoofd kaal te scheren. Toen het 9-jarige meisje zonder haar de klas binnenstapte werd ze direct geschorst vanwege het niet naleven van de regels. De school nam contact op met de moeder van Kamryn en zei dat het kind pas terug mocht komen als haar haren weer waren gegroeid of als ze een pruik zou dragen.

Geschorst om gedragscode

Delaney, die naar precies dezelfde school gaat als Kamryn, vindt het onbegrijpelijk dat de Caprock Academy in het Amerikaanse Grand Junction haar vriendinnetje heeft geschorst. Het zieke meisje, dat chemotherapie krijgt, was juist heel blij met de actie. “Ik voelde me er speciaal door en kreeg het gevoel er niet alleen voor te staan,” vertelt Delaney.

De moeder van Kamryn was woest op de school en liet het er natuurlijk niet bij zitten. De school vertelde de moeder in eerste instantie dat ze geen uitzondering wilde maken, maar na de nodige media-aandacht kwam de leiding hier op terug. De schoolraad stemde uiteindelijk 3 tegen 1, waardoor Kamryn nu weer bij de lessen aanwezig mag zijn.

Vrouwen scheren hoofd kaal voor vriendin met borstkanker

Naast deze 9-jarige heldin besloot onlangs ook een groep volwassen vrouwen om allemaal hun hoofd kaal te scheren. Ze deden dit voor een vriendin met borstkanker en namen een ontroerende video op.

https://www.youtube.com/watch?v=B4PaJhT8uPM