Top
  >  Relatie   >  Minimumleeftijd om te trouwen in Jemen naar 18 jaar

Minimumleeftijd om te trouwen in Jemen naar 18 jaar
Jemen gaat waarschijnlijk een minimumleeftijd van 18 jaar instellen om te kunnen trouwen. De aanleiding hiervoor is een 8-jarig meisje dat overleed tijdens haar huwelijksnacht.

De minister van Mensenrechten in Jemen wil de minimumleeftijd om te mogen trouwen in het land verhogen naar 18 jaar. Dit omdat onlangs een 8 jaar oud meisje overleed tijdens haar huwelijksnacht nadat ze seks had gehad met haar 40-jarige echtgenoot. De gouverneur van de provincie Jajja waar het kind trouwde, zegt echter dat ze niet is omgekomen en in het ziekenhuis ligt. De regering heeft een onderzoek ingesteld naar de situatie van het kindbruidje.

De Jemenitische minister heeft laten weten dat ze een wet uit 2009, die niet wordt gehandhaafd, wil hernieuwen. Daarin staat dat de minimumleeftijd om te mogen trouwen 17 jaar is. De minister wil dit naar 18 verhogen.

Kindbruidjes in Jemen

Volgens Human Rights Watch zou 14 procent van de meisjes in Jemen trouwen voordat ze 15 is en 52 procent voor haar 18de. In landelijke gebieden in het Noorden van het land trouwen zelfs 8-jarige meisjes met veel oudere mannen.