Top
  >  Lifestyle   >  Shopaholics zijn ongelukkig


De meeste mensen gaan lekker shoppen als zij niet goed in hun vel zitten. Wij denken ons hierdoor beter te gaan voelen, maar dit blijkt niet waar te zijn. Shopaholics zijn juist ongelukkig!

Mensen die hun geld uitgeven aan sociale activiteiten schijnen, volgens Wetenschappers van de San Francisco State University, gelukkiger te zijn dan personen die meer waarde hechten aan materiële zaken. De wetenschappers hebben 10.000 respondenten ondervraagd over hun koopgedrag. De meeste personen dachten gelukkig te worden van nieuwe spullen, maar dat blijkt niet te kloppen. Shopaholics zijn juist ongelukkig Mensen worden namelijk helemaal niet blij van een mooie Mulberry tas of een gloednieuwe Ipad.

Ervaringen maken gelukkig

Het schijnt dat wij ons geld beter kunnen spenderen aan leuke activiteiten. De deelnemers die liever uit eten gaan of een vakantie boeken van hun geld, blijken socialer en gelukkiger te zijn dan mensen die graag winkelen. Ze zijn namelijk beter in het leggen van nieuwe contacten en hebben een leuker sociaal leven.  Doordat deze mensen sociale activiteiten ondernemen, zijn zij ook gelukkiger.

Volgens een wetenschapper van de San Francisco State University heb je ook langer plezier van een etentje of vakantie. “Ervaringen geven je het gevoel dat je leeft. Niet alleen op het moment zelf, maar ook nog jaren erna maken ze je gelukkig. Een hip gadget of een nieuw kledingstuk maakt je maar heel even blij,” laat een onderzoeker weten.