Top
  >  Mode & Beauty   >  Tips voor het epileren van wenkbrauwen


Wenkbrauwen epileren kan een vrij lastige klus zijn. Het is namelijk een nauwkeurig werkje, wat een bepaalde vaardigheid, pijngrens en geduld vereist. Om je het wat makkelijker te maken, staan hier een aantal tips voor het epileren van wenkbrauwen.

Als je je wenkbrauwen op de correcte manier epileert, kun je je ogen groter laten lijken en je gezicht een fris en verzorgd uiterlijk geven.  Misschien kun je dit resultaat met een aantal van de onderstaande tips bereiken.

1. Wassen
Voordat je gaat epileren, moet je eerst je gezicht wassen. Het is belangrijk dat je huid niet vettig is, anders heb je geen voldoende grip op de wenkbrauwharen.

2. Blijf onder je wenkbrauw
Het is belangrijk dat je onder je wenkbrauw blijft epileren, zodat je een meer open blik krijgt.

3. Wees voorzichtig
Ga voorzichtig te werk tijdens het epileren en let er op dat je alleen de haren eruit trekt en niet je huid mee neemt. Gebeurt dit wel, dan kan je huid erg rood worden of zelfs gaan bloeden.

4. Niet teveel epileren
Zorg ervoor dat je niet teveel haren weghaalt bij je wenkbrauwen, vooral niet aan het einde. Je loopt hierdoor het risico dat je wenkbrauwen eruit komen te zien als streepjes, die je een boze blik kunnen geven. Gelukkig is dit ook op te lossen door ze met een wenkbrauwpotlood bij te tekenen.

5. Voldoende licht
Zorg ervoor dat je in een ruimte bent met voldoende licht, natuurlijk zonlicht is het beste. Op deze manier zul je alle kleine haren zien zitten, die je moet epileren.

6. Bijknippen
Heb je wenkbrauwharen die erg lang zijn, dan kun je deze voor het epileren eerst bijknippen met een schaartje. Dit maakt het epileren namelijk een stuk makkelijker, doordat je de haren beter van elkaar kunt onderscheiden.

7. Tea Tree olie
Als je klaar bent is het verstandig om je huid waar je geëpileerd hebt te behandelen met tea tree oli. Dit heeft namelijk een verzachtende werking.