Top
  >  Familie   >  Vrouw krijgt levenslang voor vergiftiging zoontje


Een vrouw in België heeft levenslang gekregen voor het vergiftigen van haar zoontje. De moeder gaf haar kind een overdosis van zijn ADHD medicijnen.

De Belgische rechtbank veroordeelde de vrouw die haar zoontje vergiftigde vandaag tot levenslange celstraf. De stiefvader van het 5-jarige jongetje kreeg 30 jaar voor zijn medeplichtigheid. Hij wist van de plannen van de vrouw en heeft geen enkele poging gedaan om deze te voorkomen. De vrouw gaf haar zoontje een overdosis van zijn ADHD medicijnen rilatine en dipiperon.

De moeder bekende meteen na de dood van haar kind dat ze hem een overdosis had gegeven. Ze verklaarde dat de jongen lastig was en vaak zijn jongere zusje pijn deed. De biologische vader van het kind vermoedde meteen dat zijn zoon door een overdosis was overleden, omdat hij al enkele keren eerder versuft bij hem terug was gekomen. Hij sloeg toen geen alarm, omdat niet zeker wist of het door een overdosis kwam.

Straf

De straffen voor de moeder en de stiefvader zijn hoger dan de eis, die was 30 jaar celstraf voor de vrouw en 25 jaar voor de man. Volgens de rechter zijn er geen verzachtende omstandigheden voor de gruwelijke moord en hij legde ze daarom de maximum straf op.