Top
  >  Wonen & Interieur   >  3 types onderhoudsvrije vloeren op een rijtje
floor

Ben je op zoek naar een onderhoudsvrije vloer? Dan zit je hier goed. Er zijn verschillende types onderhoudsvrije vloeren verkrijgbaar, zoals PVC vloeren. Wij zochten uit wat de 3 populairste types onderhoudsvrije vloeren zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Zo wordt een nieuwe vloer kiezen straks wel heel eenvoudig. Lees snel verder en ontdek welke 3 types onderhoudsvrije vloeren wij voor je in petto hebben.

Parketvloeren
Met een parket vloer heb je een prachtige vloer in huis die bij vrijwel elke interieurstijl past. Kies je voor een vooraf bewerkte parketvloer van Quick-Step dan profiteer je van een parketvloer die geheel tegen slijtage bestand is. Hoe dit precies kan? Deze vloeren hebben maar liefst 7 beschermlagen en UV-uitgeharde lak op ofwel waterbasis of gemodificeerde olie. Deze vloeren zijn dan ook van topkwaliteit. Met parketvloeren profiteer je tevens van een authentieke houten look. De afwerkingslagen die worden toegevoegd tijdens de productie zijn vaak transparant. Hierdoor zal de textuur van het hout goed te zien zijn. Qua onderhoud ben je hier weinig tijd aan kwijt. Je hoeft de vloer enkel te stofzuigen en om de paar jaar van een grotere onderhoudsbeurt te voorzien.

PVC vloeren
PVC vloeren zijn immens populair. En dat is niet zonder reden, want deze vloeren zijn zowel onderhoudsvrij als waterdicht. Ook kunnen deze vloeren met gemak boven vloerverwarming worden geplaatst. Ideaal voor als je het snel koud hebt. PVC gaat daarbij jarenlang mee, waardoor het een duurzame vloer is. Je kunt de vloer in diverse kleuren en patronen kopen, wat betekent dat er altijd wel een PVC vloer is die precies bij jouw interieurstijl past. Zie jij al een mooie PVC vloer in jouw huis liggen?

Gietvloer
Ook de gietvloer is zeer gewild. Zeker nu veel mensen de industriële stijl in huis halen. Een gietvloer oogt niet alleen stoer, maar heeft tegelijk een luxe uitstraling. Deze vloeren worden van verschillende kunststoffen gemaakt. De gladde en harde vloer past niet alleen perfect bij een industrieel interieur, maar ook bij de moderne woonstijl. Met een grijze betonlook geef je jouw woonkamer, keuken of badkamer een unieke uitstraling. Gietvloeren worden tevens veel gebruikt voor fabrieken, restaurants, bedrijfshallen en scholen. En het fijne is dat deze vloeren ook weinig onderhoud behoeven. Gietvloeren zijn zowel hygiënisch als slijtvast en waterafstotend. Weet jij al voor welke onderhoudsvrije vloer je gaat kiezen?