Top
  >  Eten & Drinken   >  Afvallen tijdens de feestdagen


Het volgen van een dieet is al zwaar genoeg, maar op sommige momenten valt het je lastiger dan andere. Afvallen tijdens de feestdagen is helemaal moeilijk, maar zeker niet onmogelijk.

Afvallen tijdens de feestdagen vinden veel mensen niet nodig. Ze onderbreken hun vaste ritme en eten meer dan ooit, met het excuus dat kerst toch gezellig moet blijven. Als je wilt afvallen tijdens de feestdagen, zul je wel wat dingen moeten opofferen. Na de feestdagen zul je vervolgens zien dat het voor jou een stuk makkelijker is om weer in je normale ritme te komen.

Sporten

Blijf trainen. Natuurlijk is het verleidelijk om te stoppen met sporten als je vakantie hebt, maar zorg ervoor dat je ook tijdens de feestdagen gewoon blijft trainen. Zo voel je je niet alleen beter, maar ook de kans dat je na de feestdagen doorgaat met sporten is op deze manier een stuk groter. Je hebt vrij, dus er is tijd genoeg voor een extra ronde in de sportschool.

Vertel het

Vertel aan de mensen waar je de feestdagen mee doorbrengt dat je aan het afvallen bent. Niet iedereen hoeft dit te weten, maar het is handig als de mensen die het eten maken er rekening mee willen houden. Zo voorkom je ook dat mensen je eten opdringen of raar opkijken wanneer je opeens gaat sporten.

Stress

Voorkom stress. Familie, eten en cadeaus kunnen ontzettend veel stress veroorzaken, maar probeer dit te vermijden. Neem ruim de tijd om gerechten klaar te maken en laat de familie maar lekker zelf die ruzie tussen je nichtjes oplossen. Teveel stressen is op heel veel manieren niet goed voor je, dus blijf rustig en haal een keer extra adem als er een probleem is. Iedereen is vrij, dus je hebt voor alles ruim de tijd.

Eten

Natuurlijk mag je je dieet niet vergeten tijdens de feestdagen. Let daarom goed op wat je eet en laat je niets aansmeren door je familieleden, die vragen of je ook niet een lekker stukje taart wil. Mensen kunnen behoorlijk aandringen om je toch te laten eten, maar zeg gewoon dat je niet wil zodat je niet in de verleiding komt om toch een stuk taart te eten.

Blijf realistisch

De feestdagen zijn altijd een moeilijk moment als je aan het afvallen bent. Gun jezelf af en toe wel een kleine traktatie, zodat je ook lekker iets kunt eten als iedereen taart en koek neemt. Blijf in je hoofd houden dat het feestdagen zijn, waarvan je moet genieten. Je zult geen kilo’s afvallen, maar je hoeft ook zeker niet aan te komen. Blijf goed opletten zodat je gewoon door kunt gaan met afvallen tijdens de feestdagen.