Top
  >  Familie   >  Anita C. vrijgesproken voor moord op haar baby’s


De rechtbank heeft Anita C. vandaag vrijgesproken van moord op haar baby’s. Het Openbaar Ministerie eiste 2 weken geleden nog 8 jaar gevangenisstraf voor kinderdoodslag en 2 maal kindermoord.

Anita C. uit Geleen is dinsdag door de rechtbank in Maastricht vrijgesproken van moord dan wel doodslag van haar 3 pasgeboren baby’s. Hoewel het Openbaar Ministerie op 13 september nog 8 jaar gevangenisstraf eiste, is er volgens de rechtbank niet bewijzen dat de kinderen na de geboorte leefden en vervolgens vermoord zijn door hun moeder.

3 deskundigen hebben de doodsoorzaak van de baby’s onderzocht. 2 pathologen vonden dat de stoffelijke overschotten te ver vergaan waren om een juiste doodsoorzaak vast te stellen. De derde patholoog is van mening dat het laatste kind geleefd heeft en is gewurgd of gesmoord.

Geen bewijs

Toch vindt de rechtbank de conclusies van de patholoog niet overtuigend genoeg. De bloeduitstortingen waarop de man zich baseert, zijn niet alleen aan het hoofd en in de hals van de baby gevonden, maar ook op andere plekken op het lichaam. Volgens de rechtbank heeft de patholoog hiervoor geen goede verklaring.

De vrijspraak van Anita C. van de moord op haar baby’s en de eis van het Openbaar Ministerie liggen volgens een woordvoeder van het Openbaar Ministerie mijlenver uit elkaar. Toch vond zij dat de rechtbank duidelijk had geformuleerd waarom zij de moeder hebben vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie bekijkt de komende 14 dagen of zij in hoger beroep gaat.