Top
  >  Algemeen   >  Arts krijgt 22 jaar cel voor het misbruiken van minderjarige kankerpatiëntjes

art misbruiken van minderjarige kankerpatientjes
In Groot-Brittannië heeft een arts een celstraf van 22 jaar gekregen voor het misbruiken van minderjarige kankerpatiëntjes. De oncoloog is ook veroordeeld voor misbruik, voyeurisme en het bezit en maken van kinderporno.

De 41-jarige Myles Bradbury werkte als leukemiespecialist in het Addenbrooke’s ziekenhuis in Cambridge. Tijdens de rechtszaak bekende de man 25 misdrijven. Hij gaf toe dat hij tussen 2009 en 2013 18 kinderen, die bij hem onder behandeling waren, heeft misbruikt. De arts had ook op een speciale pen, waarmee hij stiekem foto’s kon maken, ruim 170.000 beelden van jongetjes staan. Zijn minderjarige slachtoffertjes leden aan hemofilie, bloedkanker of een andere ernstige ziekte.

Volgens de BBC noemde de rechter de misdrijven van Bradbury een grove schending van zijn artseneed en misbruik van vertrouwen. De oncoloog stond bekend als een intellectuele en charmante man. Hij werd vereerd en gerespecteerd door de ouders van zijn patiëntjes, die hem totaal vertrouwden.

Britse instanties lieten zaak lang liggen

De zaak kwam al in 2012 aan het licht toen Bradbury een dvd bestelde met obscene beelden van kinderen in Canada. De Canadese autoriteiten waarschuwden direct verschillende Britse instanties. Deze gaven de informatie pas in eind 2013 door aan de autoriteiten waarna de arts werd gearresteerd.