Top
  >  Eten & Drinken   >  De kern van gezond eten


Gezond eten is soms zo ingewikkeld, omdat mensen simpelweg gewoon niet weten hoe het moet. Er bestaan zoveel theorieën over gezond eten waardoor het moeilijk wordt de juiste te kiezen.

Als je wilt beginnen met gezonder eten, maar door de bomen het bos niet meer ziet dan is het verstandig om met de basis van gezond eten te beginnen. Want ondanks dat dit misschien heel simpel lijkt, is dit vaak al de eerste stap waar het fout gaat. Daarom staan hieronder een aantal punten over de basis van gezond eten.

Producten uit de natuur
De meerderheid van producten die verkocht worden in de supermarkten zijn bewerkt door de voedselindustrie. Daar is niks mis mee, maar als je alleen maar bewerkte producten eet is dat ook niet gezond voor je. Om gezonder te eten moet je vaker producten uit de natuur eten. Hiervoor hoef je echt niet langs de boerderij te gaan, je kunt ook gewoon andere keuzes maken in de supermarkt. Kies wat vaker voor onbewerkte producten, zoals verse groenten of kies voor vezelrijk bruinbrood in plaats van witbrood.

Kies voor variatie
Als je varieert met eten krijg je vanzelf alle benodigde mineralen, vitaminen en bouwstoffen binnen die je nodig hebt om gezond te blijven. Waar het om draait bij gevarieerd eten is gezond verstand. Bekijk de verschillende voedingsgroepen en zorg daarmee voor een balans. Wie gezond wil eten, kiest voor variatie.

Reinig je lichaam
Je lichaam moet goed verzorgd worden, dus doe dat dan ook. Het is belangrijk dat je jouw lichaam van binnenuit ook reinigt. Dit doe je door regelmatig helder water te drinken, verse groente en fruit te eten en meer gezonde voedingsvezels te eten.

Luister naar je lichaam
Respecteer je lichaam. Stop jezelf niet vol met ongezonde troep. Luister naar de signalen die je lichaam afgeeft. Neem de tijd voor het eten en stop met eten wanneer je buik vol is.