Top
  >  Familie   >  Identiteitskaart kinderen veel duurder


Volgend jaar wordt het paspoort goedkoper. Een identiteitskaart voor kinderen tot 13 jaar wordt alleen wel veel duurder.

De maximumprijs van een paspoort is volgend jaar nog maar 48,73 euro. Ook de prijs van een identiteitskaart voor mensen boven de 14 daalt, van 43,89 euro naar 40,05 euro. Die daling geldt helaas niet voor een identiteitskaart voor kinderen, deze wordt namelijk veel duurder.

Het legitimatiebewijs voor kinderen tot 13 jaar kost in 2011 nog maximaal 9,22 euro. Maar in het nieuwe jaar mogen gemeenten hier wel 30,00 euro voor vragen. De reden hiervoor zou de grote vraag naar de identiteitskaarten zijn.

Bijschrijving ongeldig

Vanaf 26 juni 2012 zijn bijschrijvingen van kinderen in het paspoort van hun ouders niet meer geldig. Daarom zullen veel kinderen volgend jaar een eigen legitimatiebewijs nodig hebben. Wie de prijsstijging voor wil zijn moet zich in ieder geval op tijd melden bij de gemeente. Doordat iedereen nu een kaart gaat aanvragen, moet er rekening gehouden worden met langere levertijden van het legitimatiebewijs.