Top
  >  Mode & Beauty   >  Kleed je slank


Na de feestdagen is het niet vreemd als er hier en daar een aantal pondjes zijn bijgekomen. Goede manieren om deze kwijt te raken zijn sporten of op je voeding letten, maar het kan wel even duren voordat je resultaat ziet. Daarom kun je je tot die tijd ook slank kleden.

Mits je de juiste kleding kiest kan dit een perfect hulpmiddel zijn om hier en daar wat probleemgebieden te verdoezelen. Bedenk de volgende keer dat je in de winkel staat daarom niet alleen welk kledingstuk mooi is, maar ook wat voor effect het op je lichaam heeft. Hier vind je een aantal tips om je slank te kleden.

Maat

Allereerst is het belangrijk dat je de wat mindere plekken van je lichaam kent zodat je hier niet de aandacht op legt. Zo kun je met wat stevigere benen strakke leggings beter mijden en laat als je wat flinkere armen hebt de topjes in de kast.

Het belangrijkste van kleding is het kiezen van de juiste maat. Strakke kleding accentueert dingen zoals een buikje die je liever niet vol in de schijnwerpers zet. Een te grote maat is ook geen goede optie. Op deze manier verdoezel je niet alleen je probleemgebieden, maar ook delen van je lichaam die juist wel mogen opvallen en ontstaat er een vormloos geheel. Bedenk daarnaast dat niemand kan lezen welke maat er in je kleding staat en dat je daarom beter kunt kiezen voor dat jurkje in een grotere maat wat net wat mooier zit dan die kleine maat.

Ondergoed

Niet alleen kleding moet de juiste maat hebben, dit geldt absoluut ook voor je ondergoed. Het is geen geheim dat een groot deel van de vrouwen de verkeerde bh maat draagt, terwijl dit wel belangrijk is. Naast dat het slecht voor je borsten is heeft ondergoed ook invloed op je figuur. Een bh die te strak zit creëert vaak vetrolletjes op de rug, wanneer je hier een strak shirtje overheen draagt lijkt het alsof je er vetrolletjes hebt terwijl die er in werkelijkheid helemaal niet zijn.

Onder strakke kleding, zoals een chique jurkje, is corrigerend ondergoed beslist een oplossing. Dankzij dit ondergoed krijg je een slank silhouet waar een strak jurkje prima overheen gedragen kan

Stof

Dat kleur veel voor je lichaam doet is bekend. Zo tekenen donkere kleuren zoals zwart absoluut af, maar dit geldt ook voor prints en stoffen. Spijker, katoen, zijde en wol zijn materialen die je lichaam niet dikker maken dan je daadwerkelijk bent, rib en fluweel daarentegen wel. Je doet er daarom goed aan om wat dikkere, glanzende en zware stoffen te vermijden.

Qua patronen is een drukke print niet aan te raden, hierdoor oog je voller. Dit geldt ook voor horizontale strepen, in dat geval zijn verticale lijnen een beter alternatief omdat deze afkleden.

Accessoires

Als laatst zijn accessoires nog een goed hulpmiddel om je slanker te kleden. Door langer en daardoor slanker te lijken zijn hoge hakken een perfect middel. Ook kun je kiezen voor schoenen en een riem in dezelfde kleur als je broek of rok. Wanneer je een tas bij je hebt die in verhouding met je lichaam staat heeft dit een positief effect. Een klein tasje laat je namelijk al snel forser ogen dan je daadwerkelijk bent.