Top
  >  Mode & Beauty   >  Maak je garderobe klaar voor de winter

Er is weer een nieuw seizoen begonnen en dat betekent dat je garderobe weer een update mag krijgen. Je hebt vast nog kleding van de voorgaande jaren in de kast, maar dit is het moment om te kijken welke items je niet meer past of van welke kledingstukken je nog nieuwe stuks kunt gebruiken. Misschien heb je net te weinig truien in je kast, of heb je een nieuwe favoriete kleur waarvan je meer kleding wil aanschaffen. Je kunt het beste een goede basis aanleggen, waarmee je je outfits verder kunt uitbouwen. Goede basics zijn het fundament van je kast, het is dus belangrijk hierin te investeren. Na de basics kun je een aantal mooie trends toevoegen aan je garderobe, zodat je wat wisselende outfits kunt maken. 

Investeer in warme bovenstukken die er netjes uitzien

Het t-shirt seizoen is voorbij, dus het is belangrijk dat je je kast goed aanvult met truien en shirts met lange mouwen. Je moet kledingstukken voor iedere gelegenheid hebben. Thuis zit je misschien lekker met een dikke trui op de bank of juist met een normale longsleeve. Ga je naar kantoor, dan wil je er natuurlijk wel een beetje netjes uitzien. Je kunt dan heel goed kiezen voor een heren polo lange mouw. De polo met korte mouw is verreweg het bekendst, maar je kunt ze ook met lange mouw kopen. Ideaal voor de wat koudere dagen als je er wel representatief uit wilt zien. Wil je nóg netter gekleed naar kantoor, kies dan voor een overhemd.

Ook je onderlichaam moet warm aangekleed worden

Naast truien en shirts met lange mouwen, wil je natuurlijk ook warme benen hebben. De korte broeken liggen alweer in de kast tot volgend jaar, want nu is het koude seizoen weer begonnen. Tijdens de winter is het ideaal om voor wat dikke pantalons te gaan of voor een heren spijkerbroek. De jeans hoort sowieso in iedere garderobe thuis, het is een van de meest veelzijdige kledingstukken. Denim is te koop is heel veel verschillende wassingen en modellen, waardoor er altijd een broek is die aansluit bij jouw wensen. Daarnaast is het een fijne stof die je warm houdt én die lang meegaat. Duurzaam voor de wereld en voor je portemonnee, je hoeft je jeans namelijk niet snel te vervangen door een nieuwe.

Schoenen die geschikt zijn voor de winter

Het is belangrijk om stevige schoenen te dragen die voorzien zijn van een goede zool met diep profiel. Het is namelijk wat natter buiten en de kans om uit te glijden is aanwezig. Als jouw schoenen een gladder (of versleten) profiel hebben, is de kans op uitglijden veel groter. Schoenen die geschikt zijn voor de winter zijn bijvoorbeeld leuke, stoere boots, de wat hogere sneakers of laarzen. Je kunt je schoenen insprayen zodat ze geen water doorlaten en tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Deze spray kun je bij iedere schoenwinkel kopen, zorg dus dat je dit koopt. Je schoenen blijven er langer mooi van.