Top
  >  Algemeen   >  Paard van Sinterklaas gaat met pensioen


Na het vertrek Bram van der Vlugt, die jaren in de huid van Sinterklaas kroop, stopt nu ook zij trouwe schimmel. Het paard van Sinterklaas gaat na ruim 20 jaar trouwe dienst met pensioen.

Nadat Amerigo 22 jaar is ingezet bij de intochten van Sinterklaas mag het 30 jaar oude paard gaan genieten van zijn pensioen. De schimmel staat nu in een wie op de Veluwe. Sinterklaas heeft al laten weten dat hij zijn kameraad zo nu en dan nog even gaat op zoeken.

Rustig karakter

Pieter Wiersinga, het voormalig diensthoofd van de Dienst Levende Have van de KLPD, was degene die Sinterklaas en Amerigo zo’n 22 jaar geleden bij elkaar bracht. De politiedienst kocht de schimmel begin jaren 80. Volgens Wiersinga viel het paard op door zijn rustige karakter en omdat hij vaak zijn hart vaak vasthield tijdens de Sinterklaasintocht, belde hij de omroep of zij interesse hadden in het beest.

Na verschillende proefritten ontstond er snel een innige band tussen Sinterklaas en het paard en werd Amerigo vervolgens jarenlang ingezet. Inmiddels is in Noord-Holland een nieuw paard gevonden, die aanstaande zaterdag tijdens de intocht zijn opwachting maakt.