Top
  >  Eten & Drinken   >  Pinzimonio bij de borrel


Op zoek naar een lekker simpel maar gezond hapje, wat je samen met een fles goede wijn je gasten voor kunt zetten? Ga voor pinzimonio met een dipsausje.

In de eerste instantie zal de term pinzimonio bij de meeste vrouwen geen belletje laten rinkelen, misschien is het woord dipgroenten wat herkenbaarder. Pinzimonio is een Italiaans hapje van verschillende rauwe groentes met een lekker sausje. Naast voorgerecht is het ook erg geschikt om bij de borrel te serveren.

Italië

Pinzimonio is een gerecht afkomstig uit Italië. Het wordt vaak als voorgerecht of amuse geserveerd, maar ook bij de borrel doet dit gerechtje het goed. Pinzimonio is een mix van verschillende soorten verse en rauwe groentes. Vaak wordt er gekozen voor courgette, bleekselderij, wortels, komkommer en paprika, maar je bent natuurlijk vrij om zelf groentes te kiezen die jij lekker vindt. Probeer wel voor verschillende kleuren te gaan, dit geeft een leuk effect.

De groentes voor pinzimonio worden in lange reepjes gesneden en bij elkaar in een glaasje gezet of op een bord gelegd. Van origine wordt er bij de pinzimonio een dip geserveerd van extra vergine olijfolie gemengd met zeezout en peper. Natuurlijk kun je ook voor een ander soort dipsaus gaan. Zo smaakt een dip met pesto of bieslook ook erg goed bij dit hapje. Het leuke aan pinzimonio is dat je vrij bent om je ingrediënten te kiezen.

Dieet

Pinzimonio is een licht en gezond hapje wat ook prima te combineren is met een dieet. Wanneer je dit serveert met een droge witte wijn of een rode wijn die vol van smaak is zet je in een handomdraai een aangenaam borrelhapje op tafel.