Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor zalm op de barbecue
o


Over het algemeen wordt er vaak een stukje vlees op de barbecue gelegd, maar een visje volstaat net zo goed. Daarom ditmaal een recept voor zalm op de barbecue.

Met vis en allerlei marinades, groenten en andere ingrediënten kun je een heerlijke maaltijd klaarmaken. Zo ook met de volgende recepten, waarmee je zalm op twee verschillende manieren kunt bereiden. Bij de eerste wikkel je een stuk zalm in met ham en met het tweede recept maak je de vis klaar met knoflook en rozemarijn. Dus nodig wat vrienden uit voor een barbecue en geniet van een heerlijke maaltijd.

Benodigdheden zalmspiesen met ham:

• 6 stukken zalmfilet
• 6 lange plakken Coburger ham
• Zwarte peper
• Olijfolie

Bereidingswijze:

Begin met het bestrooien van zwarte peper over de zalm. Wikkel dan elk stuk filet in met een plak ham. Steek de zalm dan aan de spiesen en bestrijk ze licht met wat olijfolie. Grill de spiesen ongeveer 2 tot 3 minuten aan beide kanten op de barbecue, zodat de ham een krokante korst heeft en de zalm gaar is.

Benodigdheden zalm met knoflook en rozemarijn:

• 6 stukken zalmfilet
• 4 tenen knoflook, in plakjes
• Verse rozemarijn
• Zwarte peper
• Zout
• Olijfolie

Bereidingswijze:

Bestrooi de bovenkant van de zalm met zwarte peper en zout. Maak dan kleine inkepingen in de onderkant van de filets en stop daar een stukje knoflook en een takje rozemarijn tussen. Smeer vervolgens een beetje olijfolie over de zalm, zodat ze niet blijven vastplakken aan de grill van de barbecue. Bak de vis aan alle twee de kanten voor ongeveer drie minuten, afhankelijk van de dikte van de zalmfilets.

Beide variaties van de zalmfilets kunnen geserveerd worden met een knoflook- of zure room en dillesaus, een frisse salade, wat verse stokbrood of gebakken aardappeltjes.