Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor zandkoekjes


Koekjes zijn er in zoveel soorten en maten dat de keuze vrij lastig is. Kies je voor stroopkoekjes, kaneelkoekjes, hartige koekjes of chocoladekoekjes? Nee natuurlijk niet! Je kiest gewoon voor ouderwetse zandkoekjes want die kun je met dit recept heel gemakkelijk zelf maken.

Je kunt de koekjes zelf bakken, maar natuurlijk ook met hulp van je kinderen. Zo kan een simpele activiteit als koekjes bakken uitgroeien tot iets waarbij je samen met je kinderen een heleboel plezier kunt hebben. Samen maak je met dit recept de lekkerste zandkoekjes!

Benodigdheden:

  • 150 gram koude boter
  • 1 ei
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram bloem + extra om te bestuiven
  • Bakplaat + bakpapier
  • Keukenmachine
  • Steekvormpjes/glas
  • Vershoudfolie

Bereidingswijze:
Begin met het splitsen van het ei, dit doe je omdat je alleen de eierdooier nodig hebt. Alle ingrediënten meng je vervolgens in een keukenmachine tot een deeg van korrelige structuur. Gebruik vervolgens je koude handen om het korrelige deeg tot een samenhangend deeg te kneden.

Wanneer je een samenhangend deeg hebt, rol je er een bal van die je vervolgens inpakt met vershoudfolie en ongeveer 30 minuten in de koelkast legt. De oven verwarm je nu voor op 175 graden.

Rol het deeg uit tot het overal gelijk is, tot een oppervlak van ongeveer 40 bij 40 cm. Gebruik steekvormpjes om vormpjes uit het deeg te steken. Wanneer je geen steekvormpjes hebt, kun je hier ook een omgekeerd glas voor gebruiken!

De rest van het deeg kneed je weer opnieuw tot een bal en deze rol je weer uit. Daaruit steek je weer nieuwe koekjes, net zolang tot alle deeg op is. Leg de koekjes niet te dicht bij elkaar op de bakplaat, want ze worden tijdens het bakken nog iets groter.

Bak de koekjes in 15 a 20 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven. Gebruik een paletmes of kaasschaaf om ze vervolgens van de bakplaat los te krijgen en laat ze afkoelen voor je ze opeet!

Eet smakelijk!