Top
  >  Eten & Drinken   >  3 redenen waarom ontbijten belangrijk is

Redenen Quaker Complete ontbijt
Sla jij jouw ontbijt ook weleens over? Dat kan gebeuren, maar het is alleen niet heel verstandig. Er zijn namelijk een aantal redenen waarom ontbijten belangrijk voor je is.

Je hebt ongetwijfeld ooit gehoord dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Desondanks slaan veel vrouwen het geregeld over door gebrek aan tijd. Toch zijn er genoeg redenen waarom een verantwoord ontbijten goed voor je is. Want als je gezond wilt leven moet je het ontbijt niet overslaan en het gebrek aan tijd kan geen argument zijn. Er zijn verstandige alternatieven die je snel kunt klaarmaken, zoals het nieuwe Quaker Complete ontbijt.

  1. Houd je op een gezond gewicht

    Het Voedingscentrum adviseert om ’s morgens te eten omdat dit je helpt bij het behouden van een gezond gewicht. Als je het ontbijt overslaat is de kans groter dat je in de loop van de dag meer honger krijgt en grijpt naar snacks en snoep. Ook is uit onderzoeken gebleken dat mensen die niet ontbijten 4 keer zoveel kans hebben op overgewicht dan personen die dit wel doen.

  2. Zorgt voor goed humeur

    Ontbijten zorgt ervoor dat je minder snel geïrriteerd raakt. Het ontbijt overslaan kan namelijk zorgen voor een lage bloedsuikerspiegel. Hierdoor blijft je energieniveau laag en kun je sneller chagrijnig worden.

  3. Levert belangrijke voedingstoffen

    Het ontbijt zorgt ook voor belangrijke voedingstoffen. Het geeft je lichaam vitamines, mineralen en vezels die het nodig heeft. Onderzoekers van TNO hebben mensen die in de ochtend wel en niet eten met elkaar vergleken. Zij kwamen tot de conclusie dat niet-ontbijters de hele dag minder voedingstoffen binnenkrijgen dan ontbijters.

Win een heerlijk ontbijt van Quaker Complete

Vroeger sloeg ik mijn ontbijt dikwijls over, vaak omdat ik haast had. Tegenwoordig weet ik wel beter en eet ik elke ochtend. Op een drukke dag kies ik voor een snel en voedzaam schaaltje havermout. Als het lukt combineer ik dit met een kopje thee, een glas sinaasappelsap en een stukje fruit.

Winactie Quaker Complete ontbijt
Door Quaker ben ik gevraagd om Quaker Complete uit te proberen. Dit is een rijke en krokante granenmix van haver, tarwe en gerst. De twee mixen zijn aangevuld met pompoenpitten en Pecan- & Paranoten of Cranberries. Ik heb ooit vergelijkbare producten geprobeerd, maar omdat die vaak 20 à 25 procent suiker bevatten, vond ik ze te zoet. Gelukkig is dat niet het geval bij dit product met 13 procent suiker.

Winactie

Vrouwblog mag vijf verpakkingen van Quaker Complete weggeven. Wil jij kans maken op één van deze pakketen? E-mail dan je naam en adresgegeven o.v.v. Quaker naar redactie@vrouwblog.nl.

Wil je meer weten over Quaker Complete? Klik dan hier.