Top
  >  Relatie   >  Single zijn op Valentijnsdag

Single zijn op Valentijnsdag
Wanneer je single bent op Valentijnsdag, klinkt de dag der liefde je waarschijnlijk niet bepaald als een feestje in de oren. Toch kun je van deze dag een groots plezier maken, namelijk door het uitvoeren van de hieronder genoemde ideeën.

Liefde staat centraal tijdens Valentijnsdag, iets wat voor veel vrijgezellen een doorn in het oog is. Dit is echter geen reden om je gedurende 14 februari thuis te verstoppen, er zijn namelijk genoeg dingen die je al single zijnde op Valentijnsdag kunt ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dinerparty met vriendinnen of een van de andere onderstaande voorbeelden?

Verwen jezelf

Alle tijd en moeite die je op deze dag normaal aan een geliefde zou besteden, is nu helemaal voor jou. Verwen jezelf daarom op een dagje in de schoonheidssalon of een heerlijk weekendje weg met vriendinnen. Natuurlijk mag een valentijnscadeau ook niet ontbreken. Wellicht heb je nu eindelijk een goed excuus om die mooie tas of dat lekkere luchtje te kopen, een kans die je uiteraard niet aan je voorbij moet laten gaan.

Organiseer een feest

Het feit dat je single bent, hoeft geen reden te zijn om Valentijnsdag niet te vieren. Organiseer daarom een feestje voor jou en andere vrijgezelle vrienden. Geef het bijvoorbeeld een anti-Valentijnsdag thema en pas hier zowel de decoraties als de dresscode op aan. Op deze manier maak je van de dag der liefde een groot feest, ook al is het dan zonder geliefde.

Breng tijd door met familie

Aangezien Valentijnsdag draait om het tijd doorbrengen met je dierbaren, is het wellicht een idee om op familiebezoek te gaan. Ga bijvoorbeeld wat leuks doen met je ouders of neem je zus mee uit eten. Wellicht is er in jouw familie of vriendenkring een stel met kinderen, dat graag wat quality time met zijn tweeën wilt doorbrengen. In dat geval zou je misschien op hun kinderen kunnen passen, zodat zij in ieder geval optimaal van Valentijnsdag kunnen genieten.

Doe vrijwilligerswerk

Deel je liefde met de wereld, door het doen van vrijwilligerswerk. Ga een dagje helpen bij het asiel of in een tehuis. Misschien is het ook wel een idee om een bedrag te doneren aan het goede doel, aangezien je dat geld nu niet hoeft te besteden aan valentijnscadeaus. Wat dacht je bijvoorbeeld van een plant een boom project? Er zijn verschillende organisaties die voor een klein bedrag, namens jou een boom kunnen planten om onder andere de CO2 uitstoot te compenseren. Op die manier doe je zowel iets goeds voor de maatschappij als voor de natuur.

Houd een filmmarathon

In een eerder artikel las je dat de bioscoop gedurende Valentijnsdag een plek is om te vermijden, wanneer je single bent. Daarvoor in de plaats is het misschien wel een leuk idee om thuis een filmmarathon te houden. Nodig je vriendinnen uit en verzamel je op de bank met een grote voorraad lekkere hapjes. Kies een paar anti-Valentijnsdag films en geniet zo van een avond vol kijkplezier, zonder last te hebben van kleffe stelletjes om je heen.

Geef je vriendinnen valentijnscadeaus

Tot slot kan het erg leuk zijn om je vriendinnen valentijnscadeaus te geven, zeker wanneer zij ook single zijn. Maak een mooie kaart, koop een klein presentje en wees hun valentijn. Heb je geen vrijgezelle vriendinnen, dan is het wellicht een idee om een wildvreemde te verrassen. Koop een grote bos rozen en deel deze op straat uit aan mensen, die eruitzien alsof ze wel een oppepper kunnen gebruiken. Dit zal niet alleen hen, maar evengoed jezelf een goed gevoel geven.

Foto via Tumblr