Top
  >  Familie   >  Socializen met jouw vriendengroep onder het genot van een spelletje

Tijdens de corona pandemie kunnen we natuurlijk minder socializen met vrienden. We proberen dan ook op allerlei manieren alsnog contact met elkaar te houden. Denk hierbij aan social media. Een voorbeeld hiervan is de app Houseparty die enorm populair was tijdens de eerste lockdown. Het is te merken dat we ontzettend veel behoefte hebben aan sociaal contact. We kunnen dat in deze tijd misschien niet vinden in gezellige avonden met vrienden bij elkaar, naar een restaurantje gaan of een avondje uit. Toch zijn er ook andere manieren om zelfs op afstand met elkaar te socializen, bijvoorbeeld onder het genot van een spelletje. 

Quiz

Maak er bijvoorbeeld samen een gezellige borrelavond of middag van. Dit kun je gemakkelijk online organiseren. Spreek een avond of middag af en plan een meeting in, bijvoorbeeld via Zoom of Google Hangouts. Je kunt ervoor kiezen dat iedereen zijn eigen eten en drinken regelt, maar je kunt er ook voor kiezen om een box samen te stellen en dit langs te brengen bij je vrienden. Doe het favoriete drankje en de favoriete snack van die persoon erin met eventueel een leuk kaartje. Hier kun je een uitnodiging van maken en uitleggen hoe de quiz gaat werken. Je kunt er een algemene pubquiz van maken, maar ook juist een persoonlijke quiz met vragen als ‘Wie zou het eerste…?”. Je kunt er dan zelfs voor kiezen om foto’s erbij toe te voegen. 

Online wedden

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om online te gaan wedden. Dit kun je zelfs live doen. Live wedden kun je alleen doen, maar ook zeker met vrienden. Spreek namelijk van te voren een bepaalde wedstrijd af. Dit kan een voetbalwedstrijd zijn, maar ook een E-sport. Daarna kun je een bepaald budget afspreken. Vervolgens zet iedereen zijn of haar geld in op een partij. Daarna is de uitslag live te zien. Het is leuk om dit dan samen te kijken, maar helaas is het nu niet mogelijk om met een grote vriendengroep bij elkaar te zitten. Toch kun je tegelijkertijd online met elkaar afspreken door bijvoorbeeld te videobellen. Op deze manier kun je er toch een gezellige avond met vrienden van maken en kun je ook nog eens wat geld winnen. 

Online gamen

Bovendien is het ook nog mogelijk om met vrienden samen te gamen. Wellicht deed je dit voor de corona pandemie gezellig met z’n allen op de bank. Nu kan je alsnog een potje FIFA spelen op de PlayStation, maar dan op afstand. Maak er bijvoorbeeld met een aantal vrienden een toernooi van. Op deze manier kun je toch samen gamen, alleen dan op afstand. 

Kortom, er zijn genoeg manieren om alsnog met elkaar, maar op afstand, een spel te spelen. Dit kan erg interactief en persoonlijk zijn door middel van een quiz. Daarnaast kun je het ook wat spannender maken door geld in te zetten en online te wedden. Wil je wel weer eens een potje FIFA spelen met je vrienden? Ook dat kan door online met elkaar te gamen. Elke mogelijkheid kan natuurlijk naar eigen wens worden ingevuld. Denk aan een leuke borrelbox of dat iedereen juist zelf zijn eigen eten en drinken regelt.