Top
  >  Familie   >  Vader schrijft dagboek over te vroeg geboren dochter

Vader dagboek te vroeg geboren dochter
Daisy Mae Little werd maar liefst 103 dagen te vroeg geboren. Om familie en vrienden op de hoogte te houden besloot haar vader om een online dagboek over z’n dochter bij te houden. Het project werd alleen een stuk groter dan hij ooit verwacht had, want duizenden mensen gingen het verhaal volgen.

Toen de zwangere Jenny Little op 1 december 2013 hevige buikpijn kreeg, wist ze direct dat er iets niet goed was. Uiteindelijk werd de kleine Daisy Mae 103 dagen te vroeg geboren. Het meisje was niet veel groter dan de hand van vader Wayne. De doktoren vertelden de ouders dat hun dochter mogelijk zou overlijden en lange tijd op de intensive care moest blijven.

De 42-jarige vader besloot om een dagboek bij te houden over ‘het meisje dat niet kon wachten’. Zijn verhaal was eigenlijk bedoeld voor familie en vrienden, maar uiteindelijk gingen 16.000 mensen over de hele wereld het kleine meisje volgen. Ze stuurden de ouders gelukswensen als er vooruitgang was en leefden met ze mee als het niet goed ging. Helaas was dat vaak het geval. Want Daisy stopte 12 keer met ademen en kreeg 4 bloedtransfusies.

Daisy Mae Wayne Little

Maar het meisje bleek een kleine vechter te zijn. Na 13 weken mochten Jenny en Wayne hun dochter mee naar huis nemen. Thuis ontving Daisy cadeaus van over de hele wereld. Zo kreeg ze een schattig rompertje in de vorm van een coconnetje met daarbij het berichtje: “We zullen elkaar misschien nooit ontmoeten of vrienden worden, maar ik volgde je verhalen en je hebt mijn hart geraakt.”

Wayne schreef meer dan 100.000 woorden over Daisy en plaatst nog regelmatig een berichtje op haar Facebookpagina. Het verhaal over zijn dochter wordt binnenkort gebundeld in een boek en de opbrengst gaat naar een stichting voor te vroeg geboren baby’s.

Foto’s Facebook Daisy Mae Little