Top
  >  Wonen & Interieur   >  Waar moet je aan denken bij de aanschaf van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn de laatste jaren erg populair geworden. Het is namelijk goed voor het milieu en je bespaart ook nog eens op je energiekosten. Hierdoor is de aanschaf van zonnepanelen zeker de moeite waard. In de meeste gevallen heb je je investering na een paar jaar alweer terugverdiend. Om dit te realiseren moet je natuurlijk wel goed nadenken over de aanschaf van je zonnepanelen. Daar vertellen we je alles over in dit artikel, lees dus snel verder!

Welke zonnepanelen kies je?

Doordat zonnepanelen zo populair zijn geworden, zijn er inmiddels ook verschillende soorten te koop. Wanneer je voor het beste van het beste wilt gaan, kun je het beste kiezen voor full black premium zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een erg hoge kwaliteit en hebben hierdoor ook een hogere opbrengst dan andere zonnepanelen. Hierdoor zul je nog meer geld besparen op je energierekening. Gezien de kwaliteit en opbrengst zijn deze zonnepanelen in aanschaf wel wat duurder dan andere zonnepanelen. Daarnaast zien ze er ook nog eens mooi uit, doordat ze een zwarte afwerking hebben. Wanneer je liever voor goedkopere zonnepanelen wilt gaan, is het verstandig om voor een polykristallijn paneel te kiezen. Echter brengen deze zonnepanelen minder op en zijn ze daardoor minder efficiënt. Daarnaast zijn ze ook nog eens blauw van kleur wat natuurlijk minder mooi is voor het aanzicht. 

Hoe betaal je je zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn dus zeker de investering waard. Toch is het geen klein bedrag wat je uitgeeft aan zonnepanelen en het is dan ook begrijpelijk dat je dit niet direct klaar hebt liggen. Hiervoor is ook een oplossing, je kunt namelijk al direct genieten van je zonnepanelen zonder hier spaargeld aan uit te geven door gebruik te maken van een groene lening. Hierbij koop je als het ware je zonnepanelen met geleend geld. Je zult iedere maand een bedrag betalen, waardoor de zonnepanelen uiteindelijk van jou zullen zijn. Dit is dan ook een betere oplossing dan het huren van zonnepanelen. Hierbij geef je een maandelijks bedrag uit aan de zonnepanelen, maar zijn ze uiteindelijk niet van jou. 

Kortom, zonnepanelen zijn onder andere goed voor het milieu en je kunt hiermee besparen op je energiekosten. De beste zonnepanelen zijn de full black premium zonnepanelen van Sungevity. Deze panelen zijn van hoge kwaliteit en hebben hierdoor een hoge opbrengst. Je kunt deze zonnepanelen financieren met een groene lening. Waardoor je iedere maand een bedrag betaalt en de zonnepanelen uiteindelijk van jou zullen zijn.