Top
  >  Inspire   >  Welke vorm tuintafel past het beste op jouw terras?

Nu de zomerdagen en vooral avonden steeds dichterbij komen, is het dan ook tijd om de tuin weer helemaal op te knappen en klaar te maken voor deze gezellige avonden. Wanneer de warmere dagen aanbreken is het dan ook heerlijk om buiten te dineren. Hiervoor heb je natuurlijk wel de juiste tuintafel en stoelen nodig, maar hoe bepaal je welke vorm tuintafel het beste bij jouw past en waar moet je dan zoal rekening meer houden? Lees snel verder voor een aantal handige tips. 

De grootte van je tuin

Ten eerste is natuurlijk de grootte van je tuin erg bepalend voor de grootte van je tuintafel. Dit lijkt voor de hand liggend, maar in de winkel kan de tafel al snel een stuk kleiner lijken dan in jouw tuin. Je wilt namelijk wel genoeg loopruimte om je tafel heen houden, dit is meestal 80 cm rondom de tafel. Bovendien wil je ook dat je tafel niet je hele tuin in beslag neemt. Meet daarom van te voren goed de ruimte op waar de tafel komt te staan en bedenk hoe groot de tafel maximaal kan zijn. De ruimte die beschikbaar is voor de tuintafel is dan ook bepalend voor de vorm van de tuintafel. Heb je een kleine ruimte? Dan is een ronde of vierkante tafel het meest geschikt. Heb je een grote ruimte beschikbaar? Kies dan voor een rechthoekige of ovale tafel. 

Aantal personen

Naast de grootte van je tuin moet de tafel ook genoeg plek bieden voor het aantal personen dat jij graag wilt ontvangen voor een heerlijk diner. De afmetingen van de tuintafel, de uiteindelijke grootte en de vorm zullen dan ook bepalend zijn voor het aantal personen die plaats kunnen nemen aan de tafel. Een zitplek voor één persoon is ongeveer 70 centimeter. Een standaard stoel is meestal 60 centimeter breed, dus dit is de minimale afmeting voor een zitplek, houd hier dan ook rekening mee met het uitzoeken van een tafel. Wil je met veel personen aan een tafel zitten? Dan kun je het beste kiezen voor een rechthoekige tafel, hier kun je namelijk veel op kwijt en er kunnen veel mensen aan zitten. Voor een kleiner gezelschap is een ronde of vierkante tafel het meest geschikt. 

Kortom, tuintafels zijn er in allerlei soorten en maten. Dat is natuurlijk erg fijn en goed aangezien er zo ook de perfecte tuintafel voor jouw tuin bij zit, maar deze perfecte tafel vinden wordt er op deze manier niet makkelijker op. Denk daarom goed na over de grootte van je tuin en hoeveel personen je wilt uitnodigen voor je zomerse diner. Wanneer je de perfecte tuintafel hebt gevonden, is het dan ook tijd om de juiste vidaxl tuinstoelen erbij aan te schuiven en je bent helemaal klaar voor de zomer!