Top
  >  Wonen & Interieur   >  Zo geef je je woning meer sfeer

Ben je net verhuist of woon je al wat langer in je huis, maar heb je het gevoel dat er sfeer in jouw huis ontbreekt? Dan kan dit natuurlijk zorgen voor een erg ongezellig gevoel in huis. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen. In dit artikel zullen we dan ook een aantal handige tips geven zodat je meer sfeer krijgt in jouw woning. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Verlichting

Ten eerste is verlichting ontzettend belangrijk. Wanneer je namelijk enorm felle witte lampen in je woning hebt hangen, zul je niet veel sfeer creëren. Zorg er dan ook voor dat je verschillende soorten verlichting op verschillende plekken in bijvoorbeeld je woonkamer hebt. Zo kun je een mooie plafondlamp ophangen en naast de tv of op de vensterbank een leuk tafellamp je neerzetten. Hierdoor kun je verschillende verlichting aanzetten, wat een erg leuk effect geeft. Daarnaast kun je door middel van led-spots ook een erg mooie lichtinval creëren. Het gebruik van led-spots straalt ook vaak een gevoel van luxe uit. Door deze led-spots op een goede plek op te hangen, bijvoorbeeld een aantal boven de bank of de tv in de woonkamer, kan dit zorgen voor een erg speels effect wat natuurlijk zorgt voor meer sfeer in huis. 

Kaarsen

Verder kunnen kaarsen ook erg veel sfeer geven aan een ruimte. Vooral wanneer het buiten guur en koud is, kunnen kaarsen je binnen sfeer en warmte geven. Kaarsen kun je dan ook verschillende plekken neerzetten. Zo kun je een mooi plateau op de eettafel neerzetten en deze allemaal aan de als je een gezellig avondje op de bank hebt of als er visite langskomt. Hierbij kun je dan ook een variatie hebben aan dinerkaarsen, stompkaarsen en waxinelichtjes. Verder kun je hier en daar nog wat kaarsen plaatsen om het knus te maken in huis. 

Kortom, door middel van verlichting en kaarsen kun je sfeer geven aan elke ruimte in je woning. Zorg ervoor dat je in verschillende ruimtes warm licht hebt om een gevoel van warmte en gezelligheid uit te stralen. Hierin kun je eindeloos variëren, zo kun je kiezen voor mooie led-spots en dinerkaarsen voor een luxe uitstraling.