Top
  >  Relatie   >  7 dingen waar je tijdens een afspraak aan denkt

Heb je tijdens een afspraak weleens moeite om aandachtig naar je date te luisteren, omdat er allerlei gedachten door je hoofd spoken? Dan ben je niet de enige, want de meeste vrouwen maken zich tijdens een date druk om de volgende zeven vragen.

Dat je zenuwachtig bent voor een afspraak, vooral de eerste, is volkomen normaal. Maar dat je tijdens de date afgeleid wordt door je onzekerheid en niet eens meer kan functioneren, dat laat geen goede indruk achter. Dus probeer je niet meer druk te maken om de volgende vragen. 

1. Wie betaald de rekening?
De date is nog niet eens begonnen en jij maakt je al druk om wie de rekening zal betalen. Denk niet dat een man beledigd is als je niet of wel aanbiedt om de rekening te betalen, want daar zijn ze helemaal niet mee bezig. Op het moment dat de rekening komt, wacht je rustig zijn reactie af om te kijken wat hij doet. Probeer in de tussentijd je aandacht op je date te vestigen en er simpelweg van te genieten.

2. Zie ik er nog goed uit?
Je gaat de deur uit met perfect gestyled haar en veegvrije make-up, maar halverwege de date komt je onzekerheid de hoek om kijken. “ Zitten er misschien etensresten tussen mijn tanden, heb ik een vlek op mijn kleding of zit mijn haar raar?” Om je van deze vragen te verlossen, excuseer je jezelf van de tafel en ga je even naar het toilet. Dan controleer je of alles eruit ziet zoals de bedoeling is en kun je gerust verder met de date. Je kan bij het bestellen van de maaltijd ook dingen vermijden, zoals spinazie, schelpdieren die je nog moet pellen en vingervoedsel.

3. Kom ik niet onnozel over?
Terwijl je aan het praten bent over van alles en nog wat, vraag je je af waar je het in godsnaam over hebt. Je wil natuurlijk wel een goede indruk maken en intelligent overkomen. Om het risico te voorkomen dat je maar door blijft ratelen, stel je hem vragen zodat hij degene is die het meeste praat.

4. Waar is hij naar op zoek?
Het komt je misschien wel bekend voor dat je je afvraagt waar hij naar op zoek is, een vaste vriendin of een one-night stand? Je probeert hier achter te komen door alles wat hij zegt te analyseren, maar helaas word je hier niet veel wijzer van. Het is misschien een idee om hem te vragen naar de duur van zijn vorige relaties en wat zijn plannen voor de toekomst zijn.  

5. Wat zullen mijn vriendinnen van hem vinden?
Vrouwen kunnen nu eenmaal snel een oordeel klaar hebben, zeker als het gaat om mannen. De mening van je vriendinnen zal je dan ook zeker te horen krijgen. Maar wat ze over je date zullen zeggen, dat is nou juist de vraag. Probeer je hier niet al te druk over te maken, want jij bent tenslotte degene die met hem uit gaat en niet je vriendinnen.

6. Vind ik hem eigenlijk wel leuk?
Je date is grappig, charmant, ziet er goed uit en terwijl hij een hilarische anekdote vertelt uit zijn studententijd, vraag jij je af je wel of geen tweede afspraak met hem wil. Als je twijfels hebt is het misschien het beste om nog een keer met hem af te spreken, zodat je met zekerheid de juiste beslissing kan maken.

7. Wat gebeurt er na afloop?
De date verloopt zoals je gehoopt had en komt bijna ten einde. De volgende vraag schiet je te binnen; “Verwacht hij dat ik hem mee naar huis vraag of denkt hij dan dat ik een slet ben?” Dit probleem kun je van te voren proberen te ontwijken door met je eigen auto te gaan, zodat hij je niet naar huis hoeft te brengen. Of je bent gewoon eerlijk door hem te vragen wat zijn verwachtingen van jou zijn.