Top
  >  Lifestyle   >  Afvallen zonder dieet


De meeste vrouwen willen graag een paar kilo kwijt.  Maar een echt dieet volgen vinden sommige vrouwen net iets te veel van het goede en gelukkig hoeft dit ook niet altijd. Want je kunt ook afvallen zonder dieet.

Wanneer je ouder wordt, begint alles toch een beetje te hangen en te verslappen en als je dan ook nog een  buikje krijgt, voel je je helemaal zo onzeker. Daarom kun je hieronder lezen hoe je kunt afvallen zonder een streng dieet te volgen.

Balans
Zorg ervoor dat je de hoeveelheid die je eet, ook beweegt. Dus wanneer je tijdens een verjaardag, een feestje of gewoon een dag teveel gegeten hebt, zorg er dan voor dat je die dag of anders de volgende dag ook extra beweegt. Als dat in balans is, ben je al in de goede richting!

Steun
Zoek steun bij je vriend of man, een vriendin, familie of online. Je kunt tips en trucs uitwisselen en daarnaast is het fijn om te weten dat er iemand achter je staat wanneer jij het even niet meer ziet zitten.

Schoonmaken
Door een aantal huishoudelijke klusjes als stofzuigen, dweilen en ramen zemen, verbrand je binnen de kortste keren een heleboel calorieën. Zet de radio hard aan, maak schoon en sla zo twee vliegen in één klap!

Niet alleen het huis kan een grote beurt gebruiken, de tuin verdient ook een beetje extra aandacht. Wanneer het weer wat beter wordt, kun je een hark pakken en het onkruid wieden.

Gezond eten
Kies voor gezond eten in plaats van een vette hamburger met friet. Houd daarnaast ook in de gaten wanneer je iets eet, dat kun je het beste niet na negen uur doen. Want dan heeft je lichaam vrij weinig tijd om het nog te verbranden.

Neem kleine hapjes van je eten en geniet ervan, wanneer je kleine hapjes neemt heb je namelijk eerder een vol gevoel.

Snoepen en snacken
Een dropje hier, een chocolaatje daar, dit komt iedereen waarschijnlijk wel bekend voor. Maar probeer er op te letten dat je zo min mogelijk snoept!

Chips, borrelnootjes, popcorn, er is zoveel lekkers dat de verleiding verdomd groot is. Natuurlijk mag je af en toe een beetje popcorn, chips of borrelnootjes maar spreek met jezelf één of twee dagen in de week af. Daarnaast moet je een klein beetje in een bakje doen en absoluut niet de hele zak naast je neerleggen. Wanneer het bakje leeg is, is het genoeg, wanneer de zak leeg is, heb je al weer veel te veel op.

Drinken
Je moet niet alleen rekening houden met wat je eet, maar ook met wat je drinkt. Drink zoveel mogelijk water of thee zonder suiker en zo min mogelijk alcoholische dranken of frisdranken. Om er voor te zorgen dat je genoeg water binnenkrijgt is het slim om altijd een flesje water binnen handbereik te hebben.

Boodschappen doen
Ga nooit met een hongergevoel boodschappen doen, want de kans is dan een stuk groter dat je een heleboel lekkere dingen in je kar gooit die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Maar die je dan uiteindelijk onder het motto van ‘het is zonde om weg te gooien’ toch maar weer opeet.

Sporten
Ja hoor, daar is hij dan. Sporten is ontzettend goed om gewicht kwijt te raken, dus sla dat absoluut niet over. Plan tijd in om te sporten en doe dit dan ook. Natuurlijk hoef je niet per se bij een vereniging aan te sluiten, een rondje door het park wandelen, een eind fietsen of traplopen is net zo goed!