Top
  >  Lifestyle   >  Cadeaus voor vrouwen met de Kerst


Cadeaus voor vrouwen kopen met de Kerst valt soms niet mee. Want wat willen we eigenlijk? Ik zocht het uit in de winkelstraten van Den Haag en Rotterdam.

De kerstdrukte is in volle gang, het duurt immers nog maar een week voordat het Kerst is. De hoogste tijd om cadeaus in te slaan dus! Cadeaus voor mannen heb je natuurlijk allang gekocht, maar wat moet je kopen voor een vrouw? Ik vroeg het aan mensen op straat, maar ook in de winkels van Den Haag en Rotterdam.

Sieraden

Verreweg de meeste vrouwen willen sieraden voor Kerst. Armbandjes, ringen, kettingen, noem het maar op. Jongere vrouwen noemen voornamelijk oorbellen, vrouwen van boven de 30 hebben liever een ring of een armband. Bij de sieradencounter in de Bijenkorf in Den Haag en Rotterdam worden vooral armbanden verkocht, kettingen en horloges zijn een stuk minder populair als cadeau voor vrouwen met de Kerst.

Parfum

Parfum is een cadeau dat altijd terugkomt, zowel voor feestdagen als voor verjaardagen. Veelgenoemde geuren die vrouwen willen zijn Gucci Guilty, Flowerbomb van Viktor & Rolf en Angel van Thierry Mugler. In de Douglas krijgen de verkoopsters veel vragen van mannen over parfum. Veel mannen zoeken een parfum van Chanel voor hun vrouw, maar ze onthouden meestal niet welke. Het is natuurlijk het makkelijkst om erachter te komen wat voor parfum de persoon waarvoor je een cadeau wilt kopen draagt, zodat je diezelfde kunt kopen.

Accessoires

Naast sieraden en parfum vertellen veel vrouwen dat ze graag een portemonnee of een tas willen. Of allebei natuurlijk! Opvallend genoeg worden ook mutsen, handschoenen en sjaals genoemd, maar het is dan ook erg koud op de dagen dat ik mensen heb ondervraagd. In de Bijenkorf verkopen vooral accessoires van nepbont goed als cadeau voor de Kerst.

Uitje

Bijna alle vrouwen noemen het, maar meer als extraatje dan cadeau op zich. Een leuk avondje, dagje of weekendje weg met hun partner. Samen wandelen, winkelen of romantisch eten, wat er precies gaat gebeuren maakt niet uit. Even helemaal met zijn tweeen zijn is goed voor je relatie en hier genieten vrouwen nu eenmaal heel erg van. Want jij hebt haar niet alleen voor jezelf, zij jou ook. Natuurlijk is familie ook belangrijk met Kerst, maar even met zijn tweeën weg is misschien wel het beste cadeau dat je een vrouw kunt geven met Kerst.