Top
  >  Lifestyle   >  Calorieën verbranden terwijl je zit


Het hebben van een kantoorbaan en de hele tijd op een stoel te moeten zitten, is nu niet echt bevorderlijk voor je gezondheid. Om toch wat beweging te krijgen op het werk, kun je terwijl je zit een aantal oefeningen doen.

De volgende oefeningen zijn gebaseerd op Pilates, waarbij de nadruk wordt gelegd op een goede lichaamshouding en het leniger en sterker maken van de spieren. Zodat je calorieën verbrandt, je figuur strakker wordt en je het risico op artritis en rugpijn verminderd. En dat allemaal terwijl je zit!

Oefening 1
Ga rechtop zitten met je voeten plat op de grond. Plaats je handen aan het einde van de zitting van je stoel en druk je schouders naar achter. Breng je borstkas naar boven terwijl je inademt en als je uitademt krom je je rug met je kin naar beneden, zodat je buikspieren aanspannen. Herhaal deze oefening tien keer.

Oefening 2
Ga weer rechtop zitten met je voeten op de grond. Pak een object van ongeveer drie tot vijf kilo en houd deze met gestrekte armen voor je lichaam. Maak vervolgens draaiende bewegingen, zodat je het object in een cirkel van links, dan over je hoofd en uiteindelijk naar rechts beweegt. Doe deze oefening tien keer, waarbij je vijf keer links begint en vijf keer rechts. 

Oefening 3
Ga een beetje op het begin van je stoel zitten en, leun tegen de rugleuning en trek je knieën omhaag naar je borst. Strek vervolgens je benen en laat ze zakken totdat ze net boven de vloer hangen. Als het goed is voel je je buikspieren aanspannen. Herhaal deze oefening tien keer en strek hierbij je benen steeds hoger boven de grond.

Oefening 4
Strek je benen zo over mogelijk als je kan, maar houdt hierbij je voeten plat op de grond. Plaats je handen naast je op de zitting en breng je heupen omhoog, span hierbij je bil- en beenspieren aan voor drie seconden of langer. Ga weer en herhaal de oefening tien keer.   

Oefening 5
Ga rechtop zitten en plaats je benen iets uit elkaar. Rol dan met je kin op je borst, langzaam naar beneden tot je aan de vloer bent. Strek vervolgens je armen en bovenlichaam naar voren en kom weer omhoog. Herhaal dit ook tien keer.

Je collega’s op het werk zullen zich misschien wel afvragen wat je aan het doen bent, maar na een tijdje zijn ze hier vast wel aan gewend. En als ze zien wat voor wonderen dit doet met jouw figuur, dan doen ze binnen de kortste keren vast en zeker met je mee.