Top
  >  Lifestyle   >  Calorieën verbranden


Na een calorierijke maand als december is de tijd aangebroken deze calorieën weer zo snel mogelijk te verbranden. Daarom heb ik een aantal activiteiten op een rijtje gezet waarmee dat zo gebeurd is.

Voor wie geen tijd of zin heeft om naar de sportschool te gaan, zijn er nog genoeg andere activiteiten om calorieën te verbranden. Naast de standaard calorieverbrandende activiteiten als lopen en fietsen zijn er nog een hoop andere opties. Hieronder een overzichtje van activiteiten waarmee je een heleboel calorieën verbrandt.

Voetbal
Voetbal is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als vrouw zijnde, maar je verbrandt er wel een heleboel calorieën mee. Begin wel met een goede warming up, om blessures te voorkomen.
Aantal verbrande calorieën per uur: 900 tot 1400

Trappen lopen
Thuis, op je werk, onderweg en tijdens het winkelen, eigenlijk kom je overal wel trappen tegen. Natuurlijk hoef je niet als een gek de trap op en neer te lopen, maar kies eens wat vaker voor de trap in plaats van de lift.
Aantal verbrande calorieën per uur: 650 tot 900

Touwtjespringen
Bij touwtjespringen denk je misschien meer aan je kinderjaren, maar met deze activiteit verbrandt je wel een hoop calorieën. Touwtjespringen is goed voor je hele lichaam en traint daarnaast ook je hand-oogcoördinatie.
Aantal verbrande calorieën per uur: 700 tot 1100

Joggen
Natuurlijk hoef je niet meteen mee te doen aan een hardloopwedstrijd, maar door een rondje park te joggen verbrand je wel een aantal calorieën. Doe rustig aan want dan houd je het langer vol dan wanneer je heel snel begint.
Aantal verbande calorieën per uur: 550 tot 900

Zwemmen
Neem je kinderen mee naar het zwembad, zet hen af bij de glijbaan en ga zelf baantjes trekken in het diepe bad. Als je geen kinderen hebt of ze niet alleen kunt laten in het zwembad, neem dan een vriendin mee en ga samen baantjes trekken. Zo verbrandt je veel calorieën zonder dat je het eigenlijk door hebt.
Aantal verbrande calorieën per uur: 500 tot 800

Roeien
Sluit je aan bij de plaatselijke roeivereniging en verbrandt in de roeiboot een heleboel calorieën. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om te roeien op een roeiapparaat in de sportschool in plaats van in een echte roeiboot.
Aantal verbrande calorieën per uur: 500 tot 650

Dansen
Neem al je vriendinnen mee naar een ouderwets disco feestje en dans de hele avond lang op alle klassiekers uit jouw tijd. Door te dansen maak je namelijk niet alleen veel plezier, je verbrandt er ook aardig wat calorieën door.
Aantal verbrande calorieën per uur: 600 tot 800