Top
  >  Algemeen   >  Dieven stelen 400 trouwjurken


Een van de ergste dingen die een bruid kan overkomen is dat haar jurk spoorloos verdwijnt. Deze nachtmerrie werd van het weekend waar toen dieven 400 trouwjurken stalen.

Zondagochtend rond 06.00 uur hebben dieven ingebroken bij bruidswinkel De Witte Koets in Amserdam-West. De inbrekers namen maar liefst 400 trouwjurken en avondjurken mee voornamelijk van het merk Sherri Hill, die tussen de 600 en 1.000 per stuk kosten.

Volgens de politie moeten de inbrekers ruim de tijd hebben gehad. Zo probeerden ze eerst via de achterdeur binnen te komen, maar toen dat niet ging sloegen ze een ruit naast de etalage in en klommen de winkel in. Eenmaal binnen deden de dieven de achterdeur open en laden ze de jurken in een bestelwagen.

Hele winkel leeg

Eigenaresse Alev Bakir liet aan het Parool weten dat de hele winkel leeg was en dat ze haar gehele collectie kwijt is. Gelukkig hoeven de bruiden die een jurk bij De Witte Koets gekocht hebben zich geen zorgen te maken. Alle verkochte jurken worden in een aparte opslag bewaard.