Top
  >  Lifestyle   >  Drink jij veel koffie op een dag? Hier moet je rekening mee houden

Het drinken van koffie heeft veel voordelen. Het is immers een natuurproduct dat je energie geeft. Daarnaast kan het ook nog eens de kans op een aantal ziektes verminderen. In Nederland drinken we gemiddeld 1,84 koppen koffie per dag. Dit is natuurlijk aardig veel en daarom is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden als je veel koffie op een dag drinkt? Lees dan snel verder!

Ontkalken van de koffiemachine

Jouw geliefde kopje koffie staat helaas niet uit zichzelf op tafel, maar hier moet jouw koffiemachine voor aan het werk. Het is daarom ook belangrijk om je koffiemachine goed te onderhouden en dit doe je door je koffiemachine te ontkalken. Het water dat door jouw koffiemachine loopt bevat namelijk calcium en magnesium en dit zorgt ervoor dat jouw koffiemachine minder lang meegaat. Hierdoor kunnen er op den duur stukjes kalk in jouw koffie of thee komen en verkalkt je koffiemachine als het ware. Een ontkalker koffiemachine zorgt ervoor dat het kalk uit de koffiemachine wordt verwijderd en je geen last zult hebben van stukjes kalk in jouw koffie of thee!

Reinigen van de koffiemachine

Naast het ontkalken van de koffiemachine is het ook belangrijk om jouw machine te reinigen. Naast dat water schade kan toebrengen aan jouw koffiemachine, kunnen bijvoorbeeld de koffiebonen dit ook doen. Er kunnen namelijk resten van de koffiebonen in de machine blijven zitten en dit moet dan ook gereinigd worden. Koffiebonen hebben namelijk een laagje vet, wat achter kan blijven in de machine. Dit kun je doen met reinigingstabletten koffiemachine, waardoor de ophoping van koffievetten en koffieresidu verwijderd wordt. Door je koffiemachine regelmatig te reinigen kun je schimmel opbouw in jouw koffiemachine voorkomen. Dit zal je koffie er natuurlijk niet lekkerder op maken, maar daarnaast is het ook nog eens erg ongezond. Je ziet het misschien niet, maar er kan erg veel viezigheid in jouw koffiemachine zitten. Door je koffiemachine één keer in de 1 tot 2 maanden te reinigen met reinigingstabletten zul je weer kunnen genieten van jouw geliefde kopje koffie. 

Kortom, wanneer je houdt van een kopje koffie is het ook belangrijk om jouw koffiemachine goed te onderhouden. Dit doe je door de machine te ontkalken en te reinigen. De ontkalker voor een koffiemachine zorgt ervoor dat al het kalk door het water verwijderd wordt en de reinigingstabletten voorkomen een schimmel opbouw door de koffiebonen. Zo kun jij weer zorgeloos genieten van een kopje koffie!