Top
  >  Relatie   >  Elkaar welterusten kussen verdwijnt


Tegenwoordig is het niet meer zo aan de orde van de dag om heerlijk naast je geliefde in slaap te vallen en elkaar in bed knuffelen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat maar liefst 80 procent van de stellen elkaar niet eens meer welterusten kust voor het slapen gaan.

Voordat het licht uitgaat, zegt slechts 1 op de 10 stellen “ik houd van je”, tot deze conclusie kwam Hotelketen Travelodge nadat het 2.000 Britse stellen en hun slaapgedrag onderzocht. Veel partners zijn zo gefocust op het slapengaan dat zij elkaar al niet meer welterusten willen kussen. Volgens de Daily Mail wil zelfs een kwart van de ondervraagden helemaal niet in bed aangeraakt worden door hun naaste.

Verder blijkt dat de meeste koppels al ver verwijderd zijn van een romantische relatie, maar 1 procent geeft aan dat de vrouw met haar hoofd op de man zijn borst in slaapt valt. Ook blijkt bijna de helft met de rug naar elkaar toe te slapen. Volgens psychologe Corrine Sweet straalt dit echter wel onschuld en vertrouwen uit. Zij is van mening dat de behoefte aan een goede nachtrust de overhand krijgt nadat de eerste lusten zijn verdwenen. Ook maakt Sweet duidelijk dat stellen samen op een manier slapen die het best bij hun persoonlijkheden en voorkeuren past.