Top
  >  Relatie   >  Goede voornemens om te maken met je partner


In een relatie is altijd wel plaats voor verbetering. Nu dat Oud & Nieuw niet lang meer op zich laat wachten, is het daarom misschien wel een idee om samen met je partner een aantal goede voornemens te maken. Om jullie hierbij te helpen staan hieronder een aantal voorbeelden.

Relaties hebben tegenwoordig vaak te lijden onder de drukte van het dagelijkse leven. Hierdoor sta je misschien niet altijd stil bij de relatieobstakels waar jij en je partner tegenaan lopen. De jaarwisseling geeft je daarvoor echter goed de gelegenheid. Daarom vind je hieronder alvast een aantal goede voornemens om te maken met je partner, die jullie relatie in 2013 wellicht nieuw leven in kunnen blazen.

Wat leuks voor de ander doen

Wil je de relatie tussen jullie levendig houden, let er dan op om ook het komende jaar regelmatig wat leuks voor de ander te doen. Dit is namelijk iets dat veel koppels nog wel eens vergeten, omdat de relatie voor hen zo vanzelfsprekend is geworden. Het hoeven geen grote gebaren te zijn, met een simpele verrassing als een ontbijt op bed of een door jou gewassen auto kun je al gauw een lach op het gezicht van je partner toveren.

Tijd maken voor elkaar

Hoewel jullie het waarschijnlijk beiden druk hebben met werken en andere dagelijkse bezigheden, is het toch belangrijk om zo nu en dan samen wat leuks te doen. Dit betekent uiteraard dat jullie tijd voor elkaar moeten maken. Misschien doen jullie dit al, maar zo niet dan is dit zeker een goed voornemen om met elkaar te maken.

Seks een prioriteit maken

Staat jullie seksleven momenteel op een laag pitje, dan is het wellicht een idee om in 2013 van seks een prioriteit te maken. Het is namelijk meestal een grote drijfveer van een relatie en daarbij kan het jullie helpen ontspannen, bijvoorbeeld na een lange werkdag. Natuurlijk hoef je geen sekstijdschema te gaan maken, maar zorg er in ieder geval voor dat jullie wekelijks elkaars behoeften bevredigen.

Elkaar vaker complimenteren

Het is in een relatie erg belangrijk om waardering voor de ander te tonen. Misschien is dit iets wat jullie al veel doen, maar zo niet dan is het zeker een goed idee om elkaar in het nieuwe jaar wat vaker te complimenteren. Let hierbij zowel op de grote als kleine dingen die tellen. Staat je partner bijvoorbeeld regelmatig in de keuken om een lekker maaltijd voor je te bereiden, dan verdient dit net zo goed een compliment als die geweldige promotie die hij of zij zojuist heeft binnengesleept.

Beter communiceren

Hebben jij en jouw partner vaak last van misverstanden en leidt dit soms tot hevige discussies, dan is het misschien een goed idee om het komende jaar te werken aan jullie communicatie. Door beter te communiceren zou je al die vervelende en misschien wel onnodige discussies nog wel eens kunnen voorkomen. Dit scheelt weer heel wat energie en moeite, die je natuurlijk beter kunt steken in dingen die je gelukkig maken.