Top
  >  Algemeen   >  Hoe overleef je de oranjegekte?


Verandert jouw man ook langzamerhand in een jongetje van 12? Dat is niet zo heel gek, want het EK staat voor de deur. Heel leuk allemaal, maar onze mannen slaan nogal door in hun support voor Oranje! Kortom, hoe overleef je deze oranjegekte?

Het EK is niet voor iedereen een feest. Vrouwen moeten in deze zware weken dealen met volwassen mannen in oranje voetbalshirtjes en leeuwenmutsen op hun hoofd die stinken naar bier en chagrijnig zijn nadat Nederland verloren heeft. Om dan nog maar te zwijgen over de slechte voetbal smartlappen, lelijke versieringen en de kinderen voor de AH die bedelen om voetbalplaatjes. Maar wees gerust, met deze tips overleef jij de oranjegekte!

Boodschappen doen

Duik lekker de supermarkt in wanneer Nederland aan het spelen is. Je zult zeker niet in de file staan, direct een parkeerplek kunnen vinden, in alle rust lekker boodschappen kunnen doen en niet in de rij hoeven te staan!

Stuur je man de kroeg in

Wil je lekker op de bank hangen met een goed boek en een glas wijn? Dat kun je wel vergeten als Nederland speelt. Dan vliegen de bitterballen en het gevloek je om de oren. Stuur je man daarom lekker de kroeg in. Daar kan hij lekker samenzweren met andere voetbalsupporters en heb jij een avondje rust. Wedden dat jouw vent daar helemaal geen problemen mee heeft?

Wellness

Wanneer kun je nou beter naar een kuuroord dan wanneer Nederland speelt? Alle rust en geen naakte mannen in de sauna! Terwijl jouw man zit te vloeken voor de televisie, kun jij lekker ontspannen tijdens een massage.

Weekendje weg

Ben jij een rasechte voetbalhater? Dan kun je maar beter wegvluchten rond de kampioenschappen. België is niet ver gekomen bij de voorrondes en doet dus niet mee aan het EK. Ga daarom lekker een dagje shoppen in Antwerpen als Nederland speelt! Of nog beter, ga een midweek ontspannen in de Ardennen met vriendinnen.

Toegeven

Misschien kun je jezelf nog het beste overgeven aan de oranjegekte. Je ontkomt er zowat niet aan! En als je met vrienden de kroeg induikt en Oranje ook gaat steunen, vind je het misschien nog best leuk! Zo niet, bedenk dat jouw vent maar 1 keer per 2 jaar verandert in een fanatieke, vloekende en chagrijnige voetbalsupporter. En dat terwijl onze mannen eens per maand opgescheept zitten met een chagrijnige vrouw!