Top
  >  Lifestyle   >  Houd een emotie schoonmaak


Met een frisse start de lente ingaan is heerlijk. Dit kun je doen door je huis schoon te maken, maar ook door een grote emotie schoonmaak te houden!

Veel mensen houden een grote lenteschoonmaak in hun huis. Maar waarom houd je niet ook gelijk een grote lenteschoonmaak in je hoofd. Laat de donkere emotionele dagen van de winter achter je en ga vrolijk de lente in. Hieronder staan een aantal tips die je vertellen hoe een emotie schoonmaak aanpakt.

Vergeven en vergeten

Andere mensen vergeven is makkelijker dan je zelf vergeven. Iedereen maakt fouten, dat weet je best. Je moet leren om dingen te vergeten die je in het verleden fout hebt gedaan. Iedereen gaat af en toe door een moeilijke periode. Stop met denken aan de fouten en denk aan leuken dingen.

Zelfverzekerd

Iedereen is wel eens bang niet aantrekkelijk, interessant of slim genoeg te zijn voor de rest van de wereld. Dat is onzin! Ga voor de spiegel staan en zeg tegen jezelf dat je leuk bent, interessant en aantrekkelijk. Mensen die zelfverzekerd zijn worden ook veel leuker gevonden.

Optimisme

Optimisme is heel belangrijk als je je goed wilt voelen. Na regen komt zonneschijn, kortom het komt allemaal wel goed. Iedereen heeft af en toe een moeilijke periode. In die tijd gaat alles fout en niets zoals gepland. Vergeet niet dat er weer een periode aan gaat komen waarin alles goed gaat en precies loopt als je hoopt.

Vergelijk jezelf niet

Soms lijkt het of niemand het zo moeilijk heeft als jij. Wat natuurlijk pure onzin is. Als je jezelf gaat vergelijken met andere ga je je alleen nog maar slechter voelen. Bedenk dat mensen zich af en toe ook met jou vergelijken en dan hetzelfde hebben.

Ga verder

Heb je ooit iemand gekend die in het verleden is blijven hangen en daar maar niet uit wilde komen? Die alsmaar bleef terugdenken aan alles wat haar was aangedaan. Het is niet fijn om met zulk soort mensen om te gaan, omdat je zo wordt meegetrokken in de negatieve sfeer. Zorg dat je niet zo iemand wordt!

Foto via Weheartit