Top
  >  Lifestyle   >  5 ideeën voor een strandgevoel in huis


Nu het zomer en voor sommigen zelfs vakantie is, is er niets fijner dan een strandgevoel in huis te brengen. Hier zijn 5 ideeën om het gevoel van het strand terug te laten komen in huis.

Zon, zee en strand zijn dingen die de meesten van ons niet binnen handbereik hebben. Om toch een strandgevoel te creëren in huis zijn hier 5 ideeën om dat voor elkaar te krijgen. De onderstaande decoraties in strandstijl kun je allemaal zelf maken.

Vaas als stranddecoratie


De makkelijkste manier om een stranddecoratie voor in huis te maken is met een glazen vaas. Stop een laag zand op de bodem van de vaas, daarbovenop maak je een compositie van steentjes, schelpen, zeesterren, drijfhout, etc. Je kunt er ook een kaars aan toevoegen voor extra sfeer.

Strandflesjes


Voor deze stranddecoratie flesjes heb je een lijmpistool, een aantal oude glazen flesjes in verschillende maten, touw en schelpjes, zeesterren en dergelijke nodig. Lijm met het lijmpistool op de dop of de opening van de fles de schelpjes en andere dingen die je op het strand vindt. Om de bovenkant van de hals of dop lijm je rondom het touw en het stukje waar je de schelpen hebt vastgelijmd. Om de flesjes er ouder uit te laten zien kun je er talkpoeder op smeren om ze te matteren en eventueel wat oude verf uitsmeren over het glas.

Hartdecoratie met schelpen


Deze hartvormige decoraties zijn romantisch en brengen een strandgevoel in huis. Alles wat je er voor nodig hebt is een lijmpistool, een grote berg schelpen en een stevige houten hartvorm als basis. Voor een effect als op het eerste voorbeeld maak je een patroon van schelpen en lijm je deze op een platte basis. Het tweede hart maak je door schelpen helemaal rondom een hartvormige houten krans te lijmen.

Schelpen lichtjesslinger


Om een gezellige schelpen lichtjesslinger te maken heb je een lijmpistool, kerstboomverlichting en voor elk lichtje twee grote schelpen die op elkaar passen. Aan de basis van het lampje lijm je de twee schelpen om het lichtje heen aan elkaar. Wanneer je de slinger ophangt en in het stopcontact steekt zal het licht door de schelpen heen schijnen.

Spiegel van wrakhout


Voor deze spiegel van wrakhout heb je een lijmpistool, een ronde spiegel en verschillende stukjes wrakhout nodig. Leg de spiegel neer en maak een compositie van de stukken wrakhout zodat ze vanaf de rand van de spiegel uitsteken. Het is het mooist als je de rand van de spiegel niet meer ziet. Als je tevreden bent lijm je de stukken hout vast. Je kunt natuurlijk ook een andere vorm spiegel gebruiken en het wrakhout als lijst langs de randen plakken.

Foto’s via Completely Coastal, The Blessed Net en White As Linen