Top
  >  Lifestyle   >  Jonge vrouwen verdienen meer dan mannen

Jonge vrouwen verdienen meer dan mannen
Ben je tussen de 25 en 30 jaar? Dan is de kans groot dat je een hoger inkomen hebt dan je partner. Jonge vrouwen verdienen namelijk meer dan mannen.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat vrouwen tussen de 25 en 30 jaar in 2012 iets meer verdienden dan mannen van dezelfde leeftijd. Het verschil is 1 procent. Volgens het CBS komt dit omdat vrouwen in die leeftijdscategorie vaker hoger opgeleid zijn dan mannen.

Vrouwen van boven de 30 jaar verdienen gemiddeld minder dan mannen. Het verschil loopt flink op naarmate de weknemers ouder zijn. Zo verdienen vrouwen die ouder zijn dan 45 jaar gemiddeld 22 procent minder dan hun mannelijke collega’s. Bij vrouwen tussen de 50 en 55 jaar is het verschil zelfs 24 procent. Het verschil wordt vaak veroorzaakt doordat vrouwen hun carrière hebben onderbroken of minder zijn gaan werken na de komst van kinderen.

Man krijgt 1 euro en vrouw 82 cent

In 2012 was het verschil in bruto uurloon tussen mannen en vrouwen bijna 18 procent. Voor elke euro die een man verdient, krijgt een vrouw 82 cent. Wel wordt het verschil steeds kleiner. In 2008 was het verschil in inkomen tussen mannen en vrouwen gemiddeld 20 procent.