Top
  >  Algemeen   >  Kerstboom verboden in Haagse Passage door Apple

Kerstboom Haagse Passage Apple
Bij Kerst horen kerstbomen, maar schijnbaar denkt Apple daar anders over. Apple heeft namelijk verboden dat er een kerstboom wordt geplaatst in de Haagse Passage.

In de Haagse Passage stond 15 jaar lang tijdens de kersperiode een kerstboom van ruim 15 meter hoog. Apple heeft het van elkaar gekregen dat deze iconische boom dit jaar niet wordt geplaatst. In de Passage komt een nieuwe Apple winkel en in de huurovereenkomst bedwong het merk dat de boom niet geplaatst mag worden omdat deze het zicht op de winkel zou belemmeren.

De andere winkeliers in de Passage in Den Haag zijn zeer ontevreden over het verdwijnen van de boom. “Ik vind het nergens op slaan. De Apple winkel is er nog niet eens, maar ze maken nu al de dienst uit. Voor je het weet, bepaalt Apple binnenkort ook wanneer de winkels in de Passage open moeten gaan,” laat A. Akkerman, eigenaar van vulpenspeciaalzaak P.W. Akkerman, weten aan Omroep West.

Apple houdt niet van kerstbomen

Ook politiek Den haag is het niet eens met de kwestie. Zo heeft gemeenteraadslid Richard de Mos schriftelijke vragen gesteld en is hij van mening dat de kerstboom gewoon in de Passage hoort. “De kerstboom in de Passage is een Haagse traditie en mag niet verdwijnen. De komst van een nieuwe Apple winkel is natuurlijk een verrijking, zeker voor de Haagse economie, maar dit moet niet ten koste van onze stadscultuur gaan. Ik dacht eigenlijk dat Apple geen bezwaar had tegen een kerstboom, maar blijkbaar valt de Apple ver van de boom,” aldus De Mos.

Een woordvoerder van de Haagse Passage vindt het juist een goede zaak dat de boom is verdwenen. “De kerstboom is inderdaad een icoon, maar het is juist belangrijk dat de Passage ook echt een kerstgevoel heeft, en dat kan niet alleen met een kerstboom. Vanaf nu wordt het alleen maar beter,” zegt de woordvoerder. Apple zelf wilde geen commentaar geven.