Top
  >  Lifestyle   >  Kerstdecoratie voor binnen


In december krijg je natuurlijk je kerstboom in de huiskamer, maar er zijn meer manieren om je huis in de kerstsfeer te brengen. Deze kerstdecoratie ideeën voor binnen brengt je op genoeg ideeën voor de feestdagen.

In december is het extra leuk om je huis gezellig te maken. Met alle feestdagen krijg je vaak veel gasten thuis, dan wil je wel dat het er gezellig uitziet. Kerstdecoratie voor binnen zorgt voor een fijne kerstsfeer. Bijvoorbeeld door nepsneeuw en kaarsen, maar ook door een speciale kerstgeur.

Nepsneeuw

Nepsneeuw kan je huis zowel van binnen als van buiten sfeervol versieren. Door nepsneeuw tegen het raam aan te spuiten, lijkt het zowel aan de binnen- als de buitenkant van je huis alsof het gesneeuwd heeft. Losse nepsneeuw staat leuk onder de kerstboom, maar ook in glazen vazen. Zeker als je een laagje nepsneeuw in een glazen vaas doet met wat kerstballen of takken erbij, geeft dit een hele winterse sfeer. Heb je grote kaarsen op een schaal staan? Met wat nepsneeuw eronder en eromheen past het prima bij je kerstdecoratie voor binnen.

Verlichting


Kerst is een feest van licht, dus bij je kerstdecoratie voor binnen zitten natuurlijk lampjes en kaarsjes. Leg eens een snoer met lampjes langs de onderkant van het raam, of doe een snoer in een glazen vaas. Dikke kaarsen staan leuk op een mooie schaal, maar vergeet ook de traditionele lange kaarsen niet bij het kerstdiner. Zorg voor genoeg kleine lichtjes, zodat je kerst kunt vieren zonder die grote huiskamerlampen aan te doen.

Kerstballen

Kerstballen hang je natuurlijk in je kerstboom, maar je kunt er nog meer mee doen. Doe ze in een vaas, of leg ze op een mooie schaal met een snoer lampjes. Ook in kerststukjes en kransen kun je mooi kleine kerstballen verwerken. Gebruik dezelfde stijl kerstballen als die in je kerstboom om meer eenheid in je kerstdecoratie te krijgen.

Geur


Kaarsen staan niet alleen mooi op een grote schaal, ze kunnen nog iets extra’s doen voor de ultieme kerstsfeer. Geurkaarsen zijn vaak verkrijgbaar in geuren speciaal voor de kerst. Deze kaarsen hebben meestal een geur met vanille, dennenboom of kaneel. Een ander idee is om sinaasappels neer te leggen, waar kruidnagels in gestoken zijn. Ook zo krijg je een echte kerstgeur en het staat ook nog eens leuk op een schaal met wat groen. Geen zin in kaarsen of kruidnagels? Er zijn ook spuitbussen te koop met dennengeur.

Kerstkaarten

Naast de kerstboom zijn kerstkaarten toch ook wel perfect voor de kerstsfeer. Vaak krijg je vlak na Sinterklaas de eerste kaarten al binnen, dus zoek een mooie plaats uit waar je ze neer wilt zetten of op wilt hangen. Steek ze bijvoorbeeld tussen de deur van je huiskamer, koop een speciale lijn om ze aan op te hangen of zorg voor een mooie standaard.