Top
  >  Relatie   >  Koppels die huishoudelijke taken verdelen hebben vaker seks

Koppels die huishoudelijke taken verdelen hebben vaker seks
Het huishouden kan soms een domper zijn op je relatie, maar als je man helpt met opruimen, schoonmaken en koken is dat juist goed. Want koppels die huishoudelijke taken verdelen hebben vaker seks.

Uit onderzoek van de Georgia State University, onder 487 koppels, is gebleken dat stellen die het huishoudelijk werk onderling gelijk verdelen of het samen uitvoeren vaker seks hebben dan paren waarbij de taken grotendeels door één persoon worden gedaan. Daarnaast hebben ze ook een spannender, beter en bevredigender seksleven. Dat zou komen omdat mannen en vrouwen zich door de gelijke rolverdeling meer met elkaar verbonden voelen. Ze voelen zich gelukkiger en dat zorgt voor meer genegenheid.

Daniel Carlson, professor in de sociologie, besloot om de studie uit te voeren omdat andere onderzoeken tegenstrijdige uitkomsten gaven. De één concludeerde dat mannen die niets in het huis deden vaker seks met hun partner hadden en het ander zei dat vrouwen hun man met seks belonen als ze meehielpen. “De vorige onderzoeken werden uitgevoerd in de jaren 80 en 90 en gingen nog te veel uit van een ongelijke rolverdeling. Ze zagen het huishouden vooral als iets voor vrouwen. Tegenwoordig is er een gelijke verdeling waarbij de meeste mannen vaker een hand uitsteken. Dat blijkt een positief effect te hebben op de relatie en het seksleven”, laat hij weten.