Top
  >  Relatie   >  Mannen met knappe vrouw zijn gelukkiger getrouwd

Mannen knappe vrouw gelukkiger getrouwd
Heb je altijd al willen weten wat de sleutel is tot een goed huwelijk? Volgens onderzoekers is het heel simpel, mannen met een knappe vrouw zijn gelukkiger getrouwd.

Uit onderzoek van het Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences in Texas is gebleken dat mannen met een knappere vrouw vaak gelukkiger zijn in het huwelijk. Tot deze conclusie kwam psychologe Andrea Meltzer nadat zij 450 pasgetrouwde stellen naar de tevredenheid van hun huwelijk vroeg en hun 4 jaar lang volgde. De koppels werden door een onafhankelijk team van onderzoekers beoordeeld op hun aantrekkelijkheid.

Mannen waarderen een knappe echtgenote meer

De studie toonde aan dat mannen in het begin van hun huwelijk vaker gelukkiger zijn dan de echtgenotes. Als het huwelijk langer duurde bleken vooral echtgenoten met een mooiere vrouw meer tevreden. Zij waarderden hun wederhelft meer en deden ook meer moeite voor haar. Dit zorgde ervoor dat de vrouw ook gelukkiger was.

In 2008 kwam Professor Benjamin Karney al tot de conclusie dat mannen die onaantrekkelijker zijn dan hun vrouw minder snel hun huwelijk op het spel te zetten. Dit omdat zij het idee hebben dat ze een goede vrouw hebben gevonden en hierdoor zetten ze zich meer in voor hun relatie.

Knapheid man is niet belangrijk

Beide onderzoekers concludeerden ook dat de knapheid van de man geen rol speelt bij het slagen van een huwelijk. Echtgenotes met een knappe partner waren niet meer of minder gelukkig dan vrouwen met een minder aantrekkelijke man.