Top
  >  Mode & Beauty   >  10 modetrends voor winter 2012-2013


Het wordt steeds kouder en dat houdt in dat het weer winter wordt. Om ervoor te zorgen dat je garderobe ook aankomend seizoen helemaal in orde is, vind je hier de modetrends voor winter 2012-2013.

Omdat Koning Winter weer bijna zijn entree maakt, zette Modeblog de 10 belangrijkste modetrends voor winter 2012-2013 op een rij. Zo zien we deze periode veel leer, maakt het pak een comeback en zijn barok invloeden niet weg te denken. Kortom, dit wordt een romantisch, chic en krachtig modeseizoen.

Winterse bloemen


De modewereld krijgt nog altijd geen genoeg van bloemenprints. Zo stuurden Dolce & Gabbana, Valentino en Alexander McQueen winterse bloemen de catwalk op. De bloemen van dit seizoen hebben in verhouding met de designs van afgelopen zomer iets scherps, maar zijn door de warme kleuren heel romantisch.

Military


Bij veel modeshows kwam de military look voorbij. Androgene stijl, een scherpe snit en blinkende knopen zijn de sleutelwoorden van deze modetrend. Burberry, Victoria Beckham en Moschino vertaalden dit in strakke uniformen met een sexy twist en militaire jassen uitgevoerd in luxe en mooie stoffen.

Leer


Leer met een vleugje gothic domineerde verschillende shows. Diane von Furstenberg, Céline en Givenchy gebruikten boterzacht leer voor allerlei creaties zoals jurken, jumpsuits en jassen. De designers kozen qua kleur veelal voor zwart, maar mosgroen, inktblauw en bruinrood mogen ook.

Prints


Prints zijn een belangrijk onderdeel van de modetrends van winter 2012-2013. Grafische prints uit de jaren 60 en 70 vierden hoogtij op het plankier. Zo gingen Miu Miu, Dries van Noten en Rochas voor Escher motieven, paisley dessins en 3D prints.

Paars en blauw


Paars en blauw zijn de modekleuren van aankomend seizoen. Afgelopen zomer kozen we nog massaal voor zoete pastels, maar ditmaal voor koninklijk paars en luxe blauw. Dior, Prada en Chloé lieten onder meer amethist, azuurblauw, violet en kobaltblauw in hun collectie terugkomen.

Het pak


Veel modellen gingen gehuld in een broekpak de catwalk op. Het pak van nu is kleurrijk, opvallend, excentriek, mannelijk of juist elegant. Het opvallendste exemplaar van deze winter is zonder twijfel uitgevoerd in prints en seventies kleuren zoals we dat zagen tijdens de shows van Miu Miu en Prada.

Oversized


Groot, groter grootst dat is wat de modeklok dit seizoen slaat. Want na alle strakke creaties van afgelopen tijd gaan ontwerpers nu massaal voor kleding die oversized valt. Bij deze look draait het om grafische vlakken en uitvergrote vormen waardoor er een krachtig geheel ontstaat. Balenciaga, Chanel en Ance verwerkten deze powerlook in hun collectie.

Barok


Deze winter mag je opvallen in een barok outfit. Boorduurwerk, stras, kant, parels, gouddraad en kristallen zorgen namelijk voor de nodige pracht en praal. De heren van Dolce & Gabbana hebben deze trend als geen ander in hun vingers, maar ook Louis Vuitton en Balmain voorzagen hun jurken, blouses en broeken van rijke versieringen.

Grote trui


Naast het pak is de grote trui een ander musthave die niet in je garderobe mag ontbreken. Dit kledingstuk is heerlijk warm en daardoor perfect voor de koude maanden. Chanel koos bijvoorbeeld voor wollen truien in een bonte kleurenmix en Burberry en Kenzo voorzagen hun exemplaren van een dierenprint.

De taille


Als het aan Stella McCartney, Lanvin en Dior ligt leggen we dit seizoen de nadruk op ons zandlopersilhouet. De taille modetrend van winter 2012-2013 creëer je met behulp van aangedikte volumes. Denk bijvoorbeeld aan een top met peplums, wijd uitwaaierende rok of een jasje met brede schouders en opbollende schootjes aan de onderkant.

Foto’s via style