Top
  >  Lifestyle   >  Redenen om blij te zijn dat de feestdagen voorbij zijn


Bijna iedereen kijkt uit naar de feestdagen, maar de meeste mensen zijn ook blij als de feestdagen weer geweest zijn. Naast een heleboel gezelligheid brengen deze dagen namelijk ook een heleboel stress en extra kosten met zich mee.

Na alle feestdagen is het weer tijd voor het gewone leven. Hoewel de meeste vrouwen dol zijn op de feestdagen, treuren zij niet al teveel als deze weer voorbij zijn.  Na het lezen van de redenen hieronder kun je ook eigenlijk niet anders dan blij zijn dat de feestdagen voorbij zijn.

Dezelfde kerstliedjes
Eindelijk kun je de radio weer aanzetten zonder meteen allerlei kerstnummers te horen. Persoonlijk ben ik na een dag of twee dit soort liedjes al weer zat. Helemaal wanneer de radiostations iedere keer opnieuw dezelfde nummers draaien. Op een gegeven moment weet je ook wel dat Mariah Carey jou voor kerstmis wilt en dat de Kerstman naar de stad komt.

Thuis zitten
Alleen maar thuis zitten en verder niets te doen hebben, gaat op een gegeven moment ook vervelen. Daarnaast word je er minder moe van, waardoor je ’s avonds ook minder makkelijk in slaap valt. Daarom is het voor jou, maar ook voor je kinderen, een stuk fijner als het gewone leven weer begint.

Nepblije mensen
Veel mensen zijn tijdens de feestdagen een stuk blijer en gezelliger dan normaal, maar er zijn helaas ook veel mensen die alleen maar doen alsof. Wanneer de feestdagen afgelopen zijn, is dat gedrag ook meteen voorbij en kan iedereen zichzelf weer zijn.

Kerstcadeaus
De kerstcadeaus brengen een heleboel stress met zich mee. Want wat koop je voor wie en hoeveel geld geef je er aan uit? Daarnaast was het door de kerstdrukte rondom de feestdagen ook niet bepaald een pretje om kerstcadeaus te kopen. Je zou bijna denken dat er gratis spullen worden weggegeven als je al die mensen in de winkels ziet.

Minder calorieën
Tijdens de feestmaand december eet je vaak zoveel calorieën dat je ze niet eens meer kunt tellen. Dat lijkt mij een uitstekende reden om blij te zijn dat Sinterklaas en zijn snoepgoed en de kerstdiners weer voorbij zijn.            

Familie
Natuurlijk ben je dol op je familie en is het fijn om tijdens de feestdagen bij elkaar te zijn. Maar na alle telefoontjes, sinterklaasvieringen en kerstdiners samen is het ook wel weer prettig om een beetje afstand te nemen.