Top
  >  Lifestyle   >  Redenen om niet te luisteren naar dieet experts


Er zijn zoveel dieetexperts dat je op een gegeven moment niet meer weet naar wie je wel of niet moet luisteren. Nadat je deze redenen om niet te luisteren naar dieetexperts gelezen hebt, is de kans groot dat je voor jezelf besluit om gewoon naar geen van alle meer te luisteren.

Veel vrouwen willen graag afvallen en dan het liefst zo snel mogelijk. Daarom worden al die boeken met tips en manieren over afvallen zo goed verkocht. Maar moet je eigenlijk wel geloven wat die zogenaamde experts allemaal schrijven? Lees daarom eerst de onderstaande redenen om niet naar ze te luisteren en denk er daarna nog eens over na.

Bekende mensen
Tegenwoordig zijn er veel bekende mensen die denken dat ze overal verstand van hebben, inclusief diëten. Alsof wij willen horen hoe zij afgevallen zijn door alleen maar koekjes of blaadjes sla te eten. Laten ze zich alsjeblieft bezig houden met hun eigen vakgebied.

Belangen
Veel dieetexperts willen alleen maar boeken en dieetproducten verkopen. Hun belang ligt bij het verkopen en dan maakt het niet uit wat er in het boek staat. Bij veel diëten vraag ik me af hoe die in hemelsnaam nuttig kunnen zijn. Zoals het Atkins dieet, hoe kun je afvallen door alleen maar vette rotzooi te eten?

Trends
Het lijkt wel alsof er meer trends in de dieetwereld zijn dan in de modewereld. De meerderheid van deze diëten zijn niet meer dan een rage en waaien vanzelf weer over. Daarom kun je dit soort diëten het best met een klein snufje zout nemen.

Onderzoek
Hoe goed wordt er onderzoek gedaan naar de informatie die in de dieetboeken staan? Waarschijnlijk zijn de manieren getest op de auteur zelf en heel misschien op een handjevol andere mensen. Maar hoe geloofwaardig is het dan?

Dan dit, dan dat
In het ene dieetboek lees je dat je vooral salades moet eten en in het andere boek wordt beschreven dat je vooral veel vlees moet eten. Hoe kun je in hemelsnaam nog weten wie er gelijk heeft en wat er nu wel of niet waar is?

Vakjargon
Veel dieetboeken staan vol met moeilijke woorden waar de meeste mensen geen snars van begrijpen. Dat staat misschien interessanter, maar in principe heb je er vrij weinig aan. Niemand zit er op te wachten om ieder woord op te zoeken in een woordenboek of op het internet.

Anders
Iedereen is anders en ieder lichaam reageert op een andere manier. Daarom is het heel onwaarschijnlijk dat hetzelfde dieet bij de auteur van het dieetboek bij jou en bijvoorbeeld bij je buurvrouw net zo goed werkt.

Neem alle dieetexperts niet al te serieus. De beste manier om af te vallen is natuurlijk gewoon gezond eten en veel bewegen.