Top
  >  Eten & Drinken   >  Waarom een man moet koken voor zijn vrouw


In de meeste huishoudens kookt de vrouw. Misschien is dit bij jou ook het geval en vind je dat het tijd wordt dat je man zich eens flink gaat uitsloven in de keuken. Daarom staat hier waarom een man moet koken voor zijn vrouw.

Je vindt het helemaal niet erg om te koken, maar om het nou iedere dag te doen omdat het nou eenmaal zo hoort, begint je een beetje tegen te staan. Daarom wordt het tijd om je man uit zijn luie stoel te trekken en achter het fornuis te zetten. Om hem te paaien voor dit idee vind je hieronder verschillende redenen waarom een man moet koken voor zijn vrouw.

Drukke vrouwen

Vrouwen hebben het tegenwoordig een stuk drukker dan vroeger. Zo hebben de meeste vrouwen een baan, kinderen en een huishouden te runnen. Aangezien veel mannen alleen hun werk hebben, kunnen ze best minstens één keer in de week voor het eten zorgen.

Mannen kunnen goed koken

Iedereen kijkt wel eens naar kookprogramma’s op televisie en komt dan vast tot de conclusie dat de chef-koks bijna allemaal mannen zijn. Is dat toeval of kunnen mannen nou eenmaal extreem goed koken? In dit geval gaan wij uit van het laatste, alleen al omdat dat in ons voordeel werkt.

Als bedankje

Een diner voor jullie samen is natuurlijk een originelere manier om dank je wel te zeggen dan met een bos bloemen. Daarnaast kun je er ook heel gemakkelijk iets mee goed maken. Als man zijnde is het dan wel belangrijk dat je iets maakt wat je vrouw lekker vindt. Wanneer zij al honderd keer heeft gezegd dat ze niet van bietjes houdt en jij nou net dat maakt, bewijst het alleen maar dat je niet naar haar luistert en zal het doel om het goed te maken waarschijnlijk niet bereikt worden.

Ziek

Wanneer jij ziek bent of bijvoorbeeld iets gebroken hebt, is het in principe pure noodzaak dat hij kookt. Het is op zo’n moment handig dat hij er een beetje ervaring mee heeft, dus dat is ook weer een reden dat hij vaker moet koken.

Voorspel

Een gewoon diner kan nogal saai zijn, maar wanneer je het als een soort voorspel doet wordt het ineens een stuk interessanter. Laat hem allemaal gerechten maken waar hij of jij opgewonden van wordt en ga daarna verder op een nog interessantere plek. Lustopwekkend voedsel is onder andere oesters, kaviaar, kreeft, truffels, perziken en abrikozen.

Samen koken

Als hij echt niet in zijn eentje wil koken, ga dan eens samen koken. Verdeel de taken en geef hem het idee dat hij de grootste verantwoordelijkheid heeft, dat is goed voor zijn ego. Geniet samen van het koken en van het door jullie klaar gemaakte etenl.