Top
  >  Eten & Drinken   >  7 tekens dat je dieet werkt


Ben je op dieet en vraag je je af of het wel zijn vruchten afwerpt? Je moet natuurlijk niet het idee krijgen dat je totaal geen resultaten boekt.  Kijk daarom  of de volgende tekens  waaraan je kan zien dat je dieet werkt op jou van toepassing zijn.

Om je dieet vol te kunnen houden moet je op de één of andere manier gemotiveerd blijven. Dit gebeurt onder andere doordat je merkt dat je bent afgevallen, je complimentjes krijgt van anderen en doordat je beter in je vel gaat zitten. Want als je geen resultaat ziet kan dit als gevolg hebben dat je van je dieet afstapt en weer in je oude voedingspatroon valt. Hieronder staan nog meer tekens die aangeven dat je dieet werkt.

1.Geen eetbuien
Eetbuien geven vaak aan dat je lichaam iets mist, dus als deze verdwijnen dan ben je op de goede weg. Je lichaam komt namelijk niets meer tekort en is voorzien van alle belangrijke voedingstoffen.

2. Een goed humeur
Als je in een goed humeur hebt, dan betekent dit dat je hormonen in balans zijn. Zodra je geïrriteerd raakt of lang chagrijnig bent, dan is je dieet waarschijnlijk te streng en zul je jezelf alleen maar verder uitputten. Dus als je vrolijk en opgewekt bent, dan volg je het juiste dieet.

3.  Je lijdt geen honger
Merk je dat je gedurende de dag geen honger lijdt, dan doet je dieet zijn werk. Jezelf uithongeren totdat je de volgende maaltijd mag eten is geen goed idee. Je lichaam gaat hierdoor alleen maar calorieën opslaan waardoor je juist zal aankomen.

4. Je slaapt goed
Als je lichaam functioneert zoals het hoort te doen, dan zal je ook prima kunnen slapen. Een goede nachtrust is moeilijk te krijgen als je honger hebt, of juist een opgeblazen gevoel. Kun je je niet ontspannen, ga dan voor het slapengaan eerst in bad of lees een boek.

5. Je zit goed in je vel
Je voelt je niet meer neerslachtig en je bent meer tevreden met hoe je eruit ziet. Ook heb je meer zelfvertrouwen en durf je jezelf te laten zien. Misschien krijg je zelfs zin om een nieuwe garderobe aan te schaffen, die bij je slankere figuur past.

6. Je gewicht neemt af
Het teken dat het meest voor de hand ligt, om aan te geven of je dieet werkt, is dat je gewicht afneemt. Waarschijnlijk beginnen je kleren ook losser te zitten.

7. Je krijgt complimenten
Zodra je complimenten begint te krijgen van vrienden en familieleden, dan weet je ook dat je dieet werkt en dat je inspanningen resultaten boeken.