Top
  >  Mode & Beauty   >  Tips voor geordende kledingkast

Tips voor een geordende kledingkast-
Het nieuwe jaar is begonnen en dat biedt mooi de kans om je garderobe een grote opruimbeurt te geven. Daarom volgen hier een aantal tips die je kunnen helpen aan een opgeruimde en geordende kledingkast.

Hoewel een netjes gesorteerde garderobe voor veel vrouwen als een droom in de oren klinkt, is het niet zo moeilijk om hier werkelijkheid van te maken. Toch is de kans groot, dat je totaal niet weet waar je moet beginnen. In dat geval kunnen de onderstaande tips je helpen, om toch een netjes geordende kledingkast te creëren.

Maak er tijd voor

Hoewel het misschien een simpel klusje lijkt, kan het ordenen van je garderobe aardig wat tijd in beslag nemen. Plan daarom een goed moment in en maak er ook echt tijd voor. Je wilt immers niet opgescheept zitten met een berg kleding in je kamer, die je nog niet hebt kunnen sorteren.

Haal hem leeg

Nu dat het moment is aangebroken, is het ten eerste handig om eerst al je kleding uit de kast te halen. Gooi alles op een grote hoop en haal je schoonmaakspullen tevoorschijn. De kans is namelijk groot dat je kledingkast heel wat stofnesten bevat. Iets wat kan vragen om een stevige schoonmaakbeurt.

Kijk wat er weg kan

Wanneer je orde wilt scheppen in je kledingkast, is het erg belangrijk om te kijken naar wat er weg kan. Hieronder valt eigenlijk alles wat je niet meer past of draagt. Het vergt soms wat wilskracht, maar bedenk dat je zo ook plaats maakt voor nieuwe kledingstukken en dat je daarmee jezelf weer een mooi excuus geeft om te gaan winkelen.

Bedenk een praktische indeling

Bedenk voor jezelf hoe je jouw kledingkast het meest praktisch in kunt delen. Je zou bijvoorbeeld alles op kleur kunnen hangen, maar misschien vind jij het wel handiger om alles te sorteren op het type kledingstuk. Vergeet niet de seizoensgebonden kleding op te bergen in handige opbergdozen en mocht je het er echt allemaal perfect uit willen laten zien, dan zou je 1 soort kledinghangers kunnen gebruiken om eenheid te creëren.

Schrijf op wat je mist

Nadat je alles netjes hebt opgeruimd, kan het goed zijn dat er een aantal musthave items in je kast ontbreken. Schrijf daarom om wat je nog mist aan kleding en neem het lijstje mee wanneer je weer gaat winkelen. Zo verklein je de kans op onnodige aankopen en miskopen, iets wat je heel wat geld kan besparen.

Blijf het bijhouden

Om te voorkomen dat je over een maand de gehele kledingkast opnieuw moet ordenen, is het belangrijk om alles netjes bij te blijven houden. Hang de kledingstukken telkens terug op hun plek en bewaar geen dingen die je niet meer nodig hebt. Misschien kun je met die kledingstukken wel iemand anders blij maken en dat zal niet gebeuren wanneer ze maar in je kast blijven liggen.

Foto via Pinterest