Top
  >  Relatie   >  Verwachtingen van vrouwen op Valentijnsdag

Verwachtingen-van-vrouwen-op-Valentijnsdag
Niet iedereen is dol op 14 februari, sommige vinden deze datum zelfs maar een cliché. Toch hebben vrouwen aardig wat verwachtingen als het met Valentijn te maken heeft. Een kwart is namelijk teleurgesteld als haar partner niets doet met deze dag.

Het is niet zo raar dat vrouwen meer verwachtingen hebben op Valentijnsdag dan mannen. Volgens een enquête van online kaartenwinkel Greetz onder 1.057 panelleden boven de 16 jaar, denkt 94 procent van de deelnemers dat dames hier nou eenmaal meer aandacht aan besteden. Als je een vrouw wilt blij maken op 14 februari dan lukt dat het beste met een romantische date, tenminste dat zegt 30 procent van de participanten. Ook een bosje bloemen zorgt voor een lach op het gezicht, met 16 procent van de stemmen staat dit gebaar op de tweede plek. Heren daarentegen zijn wat minder veeleisend, 31 procent heeft het liefst gewoon een potje seks op de dag van de liefde .

Valentijnsdag is het meest populair onder stelletjes die nog niet samenwonen, maar liefst 74 procent heeft aangegeven dat zij het gaan vieren. Het versturen van een leuk kaartje staat hierbij met 27 procent op nummer 1. Onder mensen zonder een relatie is dit kleine gebaar net zo populair, ruim 25 procent liet weten dat zij dit jaar een kaart versturen naar een geheime liefde.