Top
  >  Mode & Beauty   >  Vrouw krijgt borsten van varkenshuid

Vrouw borsten varkenshuid
Je borsten preventief laten verwijderen is een hele stap. Een Britse vrouw die dit laat doen, laat haar boezem binnenkort vervangen door exemplaren van varkenshuid.

In de familie van Kelly Cruise, uit Plymouth in Engeland, komt borstkanker voor. Omdat haar overgrootmoeder, oma en moeder de ziekte hebben gehad heeft de 32-jarige vrouw ervoor gekozen om haar borsten te laten amputeren en daarna borsten te nemen van varkenshuid. Door middel van Strattice Tissue Matrix kunnen chirurgen de boezem reconstrueren. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat de implantaten op hun plaats blijven en dat de borsten natuurlijk aanvoelen en zich beter aanpassen aan het lichaam.

Kelly Cruise besloot om haar borsten te laten amputeren omdat ze 87 procent kans heeft om zelf ook borstkanker te krijgen. Dit risico wilde ze niet nemen omdat ze 2 kleine kinderen heeft. “Voor mijn is wachten tot ik kanker krijg geen optie. Uiteraard ben ik bang om mijn echte borsten te verliezen, maar na de operatie zie ik er straks weer normaal uit,” laat de vrouw aan SWNS weten.